Αρχική Συνταγές Τα ινδοκάρυδα της γιαγιάς

Τα ινδοκάρυδα της γιαγιάς

0

 

Στο γνωστό τετράδιο της γιαγιάς βρήκα την αγαπημένη συνταγή για τα ινδοκάρυδα με μόνο 4 υλικά. Πρόσθεσα άλλο ένα, για να βάλω την πινελιά μου, και σας τα προσφέρω με αγάπη!
Πιάτο Snack, γλυκό
Λέξεις-κλειδιά ινδοκάρυδα
Μερίδες 45 ινδοκάρυδα
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 4 αβγά,
  • κούπες ζάχαρη άχνη,
  • κούπες ινδοκάρυδο,
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας,
  • κερασάκια γλασέ.

Εκτέλεση

  • Χτυπάς τα αβγά να φουσκώσουν καλά και προσθέτεις τη ζάχαρη. Συνεχίζεις το χτύπημα να γίνει μία ωραία κρέμα, και στο τέλος ανακατεύεις το ινδοκάρυδο και ζυμώνεις. Τέλος, προσθέτεις και τη βανίλια.
  • Όλη η επιτυχία είναι στην υφή τους που πρέπει να είναι αφράτη, μαστιχωτή και να λιώνει στο στόμα, γι' αυτό δεν πρέπει να είναι πολύ σφιχτή η ζύμη. Ίσα ίσα να μπορείς να πλάσεις, με υγρά χέρια, μικρά μπαλάκια που τα βάζεις σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Επειδή, λοιπόν, το μέγεθος των αβγών που θα χρησιμοποιήσεις μπορεί να αλλάξει την ποσότητα του υγρού, καλό είναι να μη βάλεις όλο το ινδοκάρυδο από την αρχή. Κράτα ½ κούπα, άφησε τη ζύμη 5 λεπτά να τραβήξει τα υγρά, και, αν δεις ότι χρειάζεται, το προσθέτεις.
  • Σε κάθε μπαλάκι βάζεις ½ κερασάκι γλασέ. Ψήνεις 20 - 25 λεπτά στους 170°C. Μόλις κρυώσουν, τα τυλίγεις με μεμβράνη ένα ένα ή τα βάζεις σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς.

Notes

Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Νηστίσιμο κέικ ινδοκάρυδο

Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού

Μπισκότα πορτοκαλιού για τον καφέ

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.