Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού και λίγα υλικά! Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό! Τολμήστε να βάλετε ό,τι σάλτσα θέλετε, και κάθε φορά θα έχετε ένα διαφορετικό, μοναδικό αποτέλεσμα.
Πιάτο Dessert
Κουζίνα Italian
Λέξεις-κλειδιά γλυκο, μανταρίνι, πανακότα
Χρόνος Προετοιμασίας 30λεπτά
Μερίδες 6κουπάκια
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη
Συστατικά
500γραμμάριακρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά,
100γραμμάριαφρέσκο γάλα,
100γραμμάριαζάχαρη,
7γραμμάριαζελατίνης σε φύλλα,
2κάψουλες βανιλίνης.
Σως μανταρίνι
1φλ.τσ.χυμό μανταρινιού ,
¾φλ.τσ.ζάχαρη,
1γραμμάριοφύλλο ζελατίνης,
4μανταρίνια,τα φιλέτα.
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό, για 5 λεπτά.
Σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι το σημείο βρασμού, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα φύλλα ζελατίνης, καλά στραγγισμένα από το νερό, και ανακατεύουμε, ώστε να διαλυθεί.
Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 μπολάκια μεταλλικά (για κρέμα καραμελέ).
Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε να πήξουν για 6 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
Για τη σως μανταρινιού
Σε κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό με τη ζάχαρη, για 7 λεπτά περίπου, ώστε να αρχίσει να δημιουργείται ένα πηχτό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και τα φιλέτα μανταρινιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει, τελείως, πριν το σερβίρουμε. Αν σας πήξει πολύ, αραιώσετε με λίγο χυμό μανταρινιού.
Συναρμολόγηση
Βυθίζουμε τα μεταλλικά μπολάκια, ελάχιστα, σε βραστό νερό. Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και απλώνουμε μία γενναία ποσότητα από τη σως.
Notes
Τιπ: Αλλάζοντας τη σως, έχετε κάθε φορά ένα διαφορετικό, εντυπωσιακό επιδόρπιο. Προτάσεις: Σάλτσα φράουλας, σοκολάτας, καραμέλας ή τα αμέτρητα γλυκά του κουταλιού.Πανεύκολη πανακόταΣε αυτήν την περίπτωση, της έτοιμης σάλτσας, ο χρόνος ετοιμασίας μειώνεται στα 15 λεπτά.Η συνταγή της κρέμας βασίζεται σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.Καλή σας απόλαυση!
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΣυμφωνώΠολιτική Απορρήτου