Αρχική Συνταγές Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού

Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού

0

 

Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού και λίγα υλικά! Το αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό! Τολμήστε να βάλετε ό,τι σάλτσα θέλετε, και κάθε φορά θα έχετε ένα διαφορετικό, μοναδικό αποτέλεσμα.
Πιάτο Dessert
Κουζίνα Italian
Λέξεις-κλειδιά γλυκο, μανταρίνι, πανακότα
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Μερίδες 6 κουπάκια
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά,
  • 100 γραμμάρια φρέσκο γάλα,
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 7 γραμμάρια ζελατίνης σε φύλλα,
  • 2 κάψουλες βανιλίνης.

Σως μανταρίνι 

  • 1 φλ.τσ. χυμό μανταρινιού ,
  • ¾ φλ.τσ. ζάχαρη,
  • 1 γραμμάριο φύλλο ζελατίνης,
  • 4 μανταρίνια, τα φιλέτα.

Εκτέλεση

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολάκι με κρύο νερό, για 5 λεπτά.
  • Σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι το σημείο βρασμού, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τη βανιλίνη και τα φύλλα ζελατίνης, καλά στραγγισμένα από το νερό, και ανακατεύουμε, ώστε να διαλυθεί.
  • Μοιράζουμε την κρέμα σε 6 μπολάκια μεταλλικά (για κρέμα καραμελέ).
  • Μόλις έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου, τα βάζουμε στο ψυγείο. Τα αφήνουμε να πήξουν για 6 ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.

Για τη σως μανταρινιού

  • Σε κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό με τη ζάχαρη, για 7 λεπτά περίπου, ώστε να αρχίσει να δημιουργείται ένα πηχτό σιρόπι. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη και τα φιλέτα μανταρινιού.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει, τελείως, πριν το σερβίρουμε. Αν σας πήξει πολύ, αραιώσετε με λίγο χυμό μανταρινιού.

Συναρμολόγηση

  • Βυθίζουμε τα μεταλλικά μπολάκια, ελάχιστα, σε βραστό νερό. Αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και απλώνουμε μία γενναία ποσότητα από τη σως.

Notes

Τιπ: Αλλάζοντας τη σως, έχετε κάθε φορά ένα διαφορετικό, εντυπωσιακό επιδόρπιο.
Προτάσεις: Σάλτσα φράουλας, σοκολάτας, καραμέλας ή τα αμέτρητα γλυκά του κουταλιού.
Πανεύκολη πανακότα με σως μανταρινιού
Πανεύκολη πανακότα
Σε αυτήν την περίπτωση, της έτοιμης σάλτσας, ο χρόνος ετοιμασίας μειώνεται στα 15 λεπτά.
Η συνταγή της κρέμας βασίζεται σε συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Καλή σας απόλαυση!

Διάβασε επίσης: Μπανόφι με καραμέλα και σοκολάτα

Τάρτα καραμέλα σοκολάτα

Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.