Αρχική Συνταγές Παπαρδέλες με σολομό

Παπαρδέλες με σολομό

0

 

Παπαρδέλες με σολομό. Ένα εύκολο, αρωματικό πιάτο ιδανικό για τις μέρες που έχετε ελάχιστο χρόνο για μαγείρεμα! Δοκιμάστε το!
Πιάτο Κύριο πιάτο
Κουζίνα Italian
Λέξεις-κλειδιά ζυμαρικά, παπαρδέλες, σολομός
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 4
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 1/2 κιλό παπαρδέλες,
  • 600-700 γραμμάρια φιλέτο σολομού καθαρισμένο από κόκαλα και κομμένο σε μπουκιές,
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια,
  • 1 μικρή φετούλα φινόκιο τριμμένη στο multi ή 1 σφηνάκι ούζο, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα,
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light,
  • ξύσμα και χυμό από 1 λάιμ,
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα,
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι αρωματισμένο με λεμόνι,
  • 1 χούφτα άνηθος ψιλοκομμένος,
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι,
  • αλάτι,
  • πιπέρι.

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τις παπαρδέλες σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Κρατάμε στην άκρη 1 φλυτζάνι νερό, πρωτού σουρώσουμε, τελείως, τα ζυμαρικά.
  • Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τον σολομό σε δόσεις, ώστε να μη χάσει το ψάρι στο σκεύος τα ζουμιά του. Κάθε φορά που γυρίζουμε το ψάρι πασπαλίζουμε με την πάπρικα.
  • Αφήνουμε το ψάρι στην άκρη.
  • Βάζουμε στο σκεύος μας τα κρεμμύδια και το φινόκιο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Επαναφέρουμε το ψάρι και αλατίζουμε (σε αυτό το σημείο προσθετουμε το ούζο, αν χρησιμοποιηθεί, αφήνοντας να εξατμιστεί καλά το αλκοόλ).
  • Προσθέτουμε την κρέμα και αφήνουμε να πάρει μία βράση, χωρίς να ανακατεύουμε,σε χαμηλή φωτιά.
  • Βάζουμε το νερό που κρατήσαμε από τα μακαρόνια και σβήνουμε τη φωτιά.
  • Ολοκληρώνουμε με τον χυμό και το ξύσμα του λάιμ, τον άνηθο και το αρωματισμένο, με λεμόνι, αλάτι.

Notes

Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε με έξτρα καπνιστή πάπρικα για πιο μαγευτικό αποτέλεσμα.
Καλή σας όρεξη!

Δοκίμασε επίσης: Μακαρονοσαλάτα με καπνιστό σολομό και μους αβοκάντο

Ριζότο με παντζάρι και δροσερή κρέμα γιαουρτιού

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.