Κλασική, αγαπημένη φάβα με φρέσκα μυρωδικά από τον κήπο σας! Τέλειο φαγητό για συνοδευτικό θαλασσινών, ψαριών αλλά ακόμα και για κυρίως.
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Μερίδες 2
Συστατικά
- 250 γραμμάρια φάβα,
- 2 ποτήρια νερό,
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι,
- 1 καρότο,
- 1 λάιμ,
- ξύσμα από 1 λάιμ,
- λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,
- φρέσκο σχινόπρασο ψιλοκομμένο,
- φρέσκο θρούμπι ψιλοκομμένο,
- φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τη φάβα με άφθονο νερό. Τη βάζουμε στην κατσαρόλα με το νερό μαζί με το κρεμμύδι και το καρότο, κομμένα και τα δύο σε χοντρά κομμάτια.
- Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή ή μέτρια φωτιά και βγάζουμε τον αφρό, αν χρειαστεί.
- Όταν πιει σχεδόν όλο το νερό, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Βάζουμε μέσα τον χυμό από το λεμόνι, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα φρέσκα μυρωδικά.
- Έπειτα, τα πολτοποιούμε καλά με το μίξερ χειρός να γίνει όλο μία απαλή και πλούσια κρέμα.
- Σερβίρουμε με ξύσμα από λάιμ, φρέσκο πιπέρι και λίγα ακόμα μυρωδικά, αν θέλουμε.
Notes
Μπορείτε να βάλετε ό,τι μυρωδικά επιθυμείτε, αρκεί να είναι φρέσκα!
Καλή σας όρεξη!
Διάβασε επίσης: Κρέπες με σπανάκι και μανιτάρια
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.