Εύκολη ζύμη για σπιτική πίτσα που θα σας λύσει τα χέρια!
Χρόνος Προετοιμασίας 45 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 20 λεπτά
Μερίδες 4
Συστατικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό ή για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 1/4 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 κ.σ. λάδι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- λίγο αλάτι
- λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Εκτέλεση
- Σε λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε, σταδιακά, στο κέντρο της λεκάνης το νεράκι, και αναδιπλώνουμε όλο το αλεύρι από την περιφέρεια, σχηματίζοντας μία ομοιόμορφη ζύμη.
- Πλάθουμε για 5 λεπτά πάνω στον πάγκο της κουζίνας, ώστε να γίνει πιο λεία.
- Βάζουμε το ζυμάρι μας στη λεκάνη, σκεπάζουμε με μεμβράνη και καθαρή πετσέτα, και αφήνουμε σε ήσυχο και ζεστό μέρος, ώστε να φουσκώσει (να διπλασιαστεί σε όγκο).
- Ξαναζυμώνουμε και απλώνουμε σε, ελαφρά λαδωμένο, ταψί.
- Ψήνουμε στους 230°C στο κάτω ράφι του φούρνου για 15 - 20 λεπτά.
- Το τι θα τη στολίσετε είναι θέμα προσωπικού γούστου, φαντασίας και διαθέσιμων, στο ψυγείο, υλικών.
- Στη φωτογραφία έκανα συνδυασμό προσούτο, αχλάδι, γκοργκοντζόλα, και, αφού ψήθηκε, στολίστηκε με ρόκα και γλάσο βαλσάμικου ξιδιού.
Notes
Ωραιότατο βραδινό για τη Μεγάλη Εβδομάδα, αν παραλείψετε τα τυριά και βάλετε, σαν βάση, πάστα ελιάς.
Καλή σας όρεξη!
Δοκίμασε επίσης: Νηστίσιμη πρασόπιτα της μαμάς
Θέλεις έτοιμη πίτσα; Παρήγγειλε εδώ!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.