Λουκουμάδες γεμιστοί με σοκολάτα κουβερτούρα που λιώνει στο στόμα! Κάθε μπουκιά αποτελεί μία συγκλονιστική έκρηξη απόλαυσης! Θα τη χάσεις;
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 5 λεπτά
Μερίδες 6
Συστατικά
- 3 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
- 2 φλ.τσ. χλιαρό νερό,
- 2 φακελάκια ξερή μαγιά,
- 1 κ.σ. ζάχαρη,
- 1 κ.γ. αλάτι,
- 3 κ.σ. λάδι,
- 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κυβάκια 1x1,
- πολύ λάδι για τη φριτέζα.
Εκτέλεση
- Σε λεκανίτσα βάζουμε όλα τα στερεά υλικά, εκτός της σοκολάτας, και ανακατεύουμε, ελαφρά, με αβγοδάρτη. Προσθέτουμε, σταδιακά, χλιαρό (όχι καυτό) νερό, ώστε να έχουμε έναν λείο χυλό.
- Στο τέλος προσθέτουμε το λάδι.
- Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη και με πετσέτα κουζίνας, και αφήνουμε σε χώρο ζεστό και ήσυχο, ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο, για, τουλάχιστον, μισή ώρα.
- Βάζουμε το λάδι, και περιμένουμε να κάψει καλά.
- Ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού, το οποίο βουτάμε πάντα σε νερό, παίρνουμε μία κουτάλια από τη ζύμη με ένα κομμάτι σοκολάτας και τη ρίχνουμε, μονομιάς, στο λάδι. Κάθε φορά βρέχουμε το κουτάλι, πριν πάρουμε την επόμενη ποσότητα ζύμης.
- Σερβίρουμε με μπόλικο μέλι, κανέλα, σουσάμι ή καρύδι, ακόμα και με σιρόπι σοκολάτας! Ό,τι προτιμάτε!
Notes
Ποτέ δεν μπορείς να φας μόνο έναν!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Κορμός σοκολάτας με κουβερτούρα και μπισκότα
Τρουφάκια σοκολάτας με γκοφρέτα
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.