Τσακιστές πατάτες φούρνου! Το καλύτερο συνοδευτικό γιατί συνδυάζεται με όλα γιατί τα έχει όλα! Οι τσακιστές πατάτες φούρνου μοιάζουν με τηγανιτές, αλλά δεν είναι! Δοκιμάστε τις και θα καταλάβετε!
Μερίδες 4 μερίδες
Συστατικά
- 1½ κιλό πατάτες baby
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
- 1 κ.γ. κύμινο
- ½ κ.γ. σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
- 2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κ.γ. μέλι
- ξύσμα ½ πορτοκαλιού
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζεις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τις πατάτες baby, που έχεις πλύνει καλά, με τη φλούδα τους, μέχρι το σημείο που να τρυπιούνται εύκολα με το πιρούνι.
- Όσο βράζουν οι πατάτες ετοιμάζεις τη μαρινάδα ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, την πάπρικα, γλυκιά ή καπνιστή, το κύμινο, το ξύσμα πορτοκαλιού, τους σπόρους κόλιανδρου σπασμένους, τις σκελίδες σκόρδο λιωμένες, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
- Σουρώνεις τις πατάτες από το νερό και όπως είναι ζεστές τις περιχύνεις με τη μαρινάδα και τις αφήνεις 5 λεπτά στην κατσαρόλα με κλειστό το καπάκι.
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200-220°C και βάζεις τις πατάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Με ένα ποτήρι, που έχει βαρύ πάτο, πατάς μία μία τις πατάτες να σπάσουν, χωρίς να λιώσουν εντελώς.
- Με την υπόλοιπη μαρινάδα, που έχει μείνει στην κατσαρόλα, αλείφεις όλες τις πατάτες με ένα πινέλο και τις βάζεις στον φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ξεροψηθούν.
- Λίγο πριν τις βγάλεις από τον φούρνο τις αλείφεις άλλη μια φορά με τη μαρινάδα και αν θέλεις μπορείς να τις πασπαλίσεις με λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Σερβίρεις τις πατάτες ζεστές!
Notes
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Πατάτες τηγανιτές στον φούρνο
Τυλιχτή ομελέτα με τηγανητές πατάτες, ζαμπόν και τυρί
Πατατοσαλάτα με αυγό και απίστευτο dressing
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.