Αρχική Συνταγές Εύκολη μπουγάτσα με τυρί

Εύκολη μπουγάτσα με τυρί

0

 

Εύκολη μπουγάτσα με τυρί και αρώματα που παραπέμπουν στον φούρνο της γειτονιάς. Είναι υπέροχη για πρωινό, και τα παιδιά την αγαπούν ιδιαίτερα!
Πιάτο Breakfast, σνακ
Κουζίνα Ελληνική
Λέξεις-κλειδιά μπουγάτσα με τυρί, πίτα, τυρι
Χρόνος Προετοιμασίας 1 ώρα
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Μερίδες 12 μεγάλα κομμάτια
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 500 γραμμάρια γάλα,
  • 4 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα,
  • 4 κ.σ. αλεύρι,
  • 1 κ.σ. βούτυρο,
  • 500 γραμμάρια φέτα,
  • 250 γραμμάρια ανθότυρο,
  • λίγο αλάτι,
  • αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για τη ζύμη (2 χοντρά φύλλα)

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του,
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο,
  • 250 γραμμάρια χυμό πορτοκαλιού, και, ίσως, λίγο παραπάνω,
  • 1 κ.σ. ξίδι.

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  • Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκανίτσα. Ανοίγουμε μία μικρή λακούβα στο κέντρο και βάζουμε όλα τα υγρά.
  • Αρχίζουμε να ενσωματώνουμε το αλεύρι, από την περιφέρεια, και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία λεία και μαλακή ζύμη. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ακόμα χυμό. Ολοκληρώνουμε το ζύμωμα στον πάγκο εργασίας.
  • Τυλίγουμε με μεμβράνη, και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Σε μία κατσαρόλα ανακατεύουμε το αλεύρι με το κρύο γάλα Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να δημιουργηθεί μία ελαφριά κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε.
  • Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα τυριά, τα αβγά και τα καρυκεύματα.

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μπάλες, τη μία λίγο μεγαλύτερη από την άλλη.
  • Στον πάγκο εργασίας, πάνω σε λαδόκολλα, ανοίγουμε το μεγαλύτερο κομμάτι της ζύμης σε χοντρό φύλλο. (θα χρειαστούμε έναν χοντρό πλαστή)
  • Με τη βοήθεια της λαδόκολλας το αναποδογυρίζουμε στο ταψί, προσέχοντας να προεξέχει περιφερειακά.
  • Ρίχνουμε τη γέμιση, και σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο. Θηλυκώνουμε την κάτω άκρη που προεξέχει πάνω στο επάνω φύλλο.
  • Τέλος, ραντίζουμε με ελάχιστο νερό, για να γίνει το φύλλο πιο τραγανό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά στους 180°C στο κάτω μέρος του φούρνου.
  • Την αφήνετε να κρυώσει, πριν την κόψετε.

Notes

Καλή σας απόλαυση!

Δοκίμασε επίσης: Τάρτα τυριών με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Στρούντελ με πικάντικο κοτόπουλο

Αλμυρή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.