Σας περίσσεψε από χθες κοτόπουλο; Τι λέτε για στρούντελ με πικάντικο κοτόπουλο; Λαχταριστό, εύκολο, πικάντικο, χορταστικό, ζουμερό και ευπαρουσίαστο! Τα έχει όλα!
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Συστατικά
- Το στήθος από 1 ψημένο κοτόπουλο που περίσσεψε. Εναλλακτικά 2 κομμάτια στήθος κοτόπουλο βρασμένο ή ψημένο στο σχαροτήγανο. ώστε να είναι ζουμερό,
- 1 φύλλο σφολιάτας,
- 8 φέτες μπέικον,
- 1 κούπα τριμμένη γκούντα,
- 1 κούπα τριμμένο ρεγκατο.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 200 γραμμάρια πολτό ντομάτας,
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους,
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι,
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια,
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κέρατο σε κυβάκια,
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες στο μούλτι,
- ½ κ.γ. καυτερή πάπρικα ή όσο σας αρέσει,
- 1 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο,
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη,
- αλάτι,
- πιπέρι.
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σβήνουμε με το ξίδι, προσθέτουμε τα καρυκεύματα, τις ντομάτες και τον πολτό. - Σιγοβράζουμε για 1/2 ώρα, περίπου, μέχρι να μελώσει.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας.
- Τοποθετούμε τις φέτες του μπέικον κάθετα στη μεγάλη πλευρά της σφολιάτας, τη μια δίπλα στην άλλη (αυτό θα διευκολύνει το τύλιγμα, και κάνει το φύλλο πιο τραγανό).
- Από πάνω απλώνουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια κομμένα με το χέρι. Πάνω απλώνουμε την πλούσια σάλτσα και τέλος τα τυριά.
- Τυλίγουμε και κλείνουμε το φύλλο, βρέχοντας ελαφρά τις άκρες, ώστε να κολλήσουν.
- Τοποθετούμε σε, ελαφρώς λαδωμένο, πυρέξ, αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο γάλα, και ψήνουμε για 1 ώρα στους 200°C.
Notes
Τιπ: Αν είστε λάτρης της μεξικάνικης κουζίνας, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι στη σάλτσα και λίγο περισσότερη καυτερή πάπρικα ή και tabasco! Η γεύση θα σας «μεταφέρει», σίγουρα, στο Μεξικό!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Ζουμερό κοτόπουλο με κάρυ, μουστάρδα και μέλι
Αλμυρό cheesecake με μαρμελάδα ντομάτας
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.