Αρχική Συνταγές Αλμυρή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

Αλμυρή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο

3

 

Εύκολη, αλμυρή γαλατόπιτα, χωρίς φύλλο, με υπέροχη γεύση!
Πιάτο Breakfast, σνακ
Λέξεις-κλειδιά γάλα, γαλατόπιτα, τυρι
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 1 ώρα
Μερίδες 12
Συγγραφέας Μαίρη Τρακάδα

Συστατικά

  • 1 λίτρο φρέσκο γάλα,
  • 2 κ.σ. βούτυρο + λίγο για το ταψί
  • 1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό + λίγο για το ταψί
  • 3 αυγά,
  • 400 γραμμάρια φέτα σε τρίμματα,
  • πιπέρι,
  • μοσχοκάρυδο,
  • ρίγανη,
  • λίγο αλάτι.

Εκτέλεση

  • Βάζεις σε μία κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέτεις το βούτυρο και λίγο αλάτι, και, πριν πάρει βράση, ρίχνεις μέσα το σιμιγδάλι ανακατεύοντας, συνεχώς, με σύρμα, μέχρι να γίνει μία απαλή κρέμα, και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
  • Χτυπάς τα αυγά με λίγο πιπέρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο και ρίγανη, και ανακατεύεις 2-3 κουταλιές κρέμα. Αυτό γίνεται, γιατί αν ρίξεις τα αυγά κατευθείαν στην καυτή κρέμα, θα ψηθούν και θα δημιουργηθούν κομματάκια.
  • Ενώνεις την κρέμα με τα αυγά, και στο τέλος προσθέτεις τη φέτα. Βουτυρώνεις ένα πιρέξ ή ταψάκι 20Χ30 εκ., και πασπαλίζεις με σιμιγδάλι να καλύψει και τα πλαϊνά, και βάζεις την κρέμα.
  • Πασπαλίζεις και την επιφάνεια με λίγο σιμιγδάλι και ψήνεις στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά, περίπου, σκεπασμένη με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο.
  • Τα τελευταία 15 λεπτά ξεσκεπάζεις να πάρει χρώμα κι από πάνω. 

Notes

Καλή σας απόλαυση!

Διάβασε επίσης: Τάρτα τυριών με γιαούρτι και ελαιόλαδο

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.