Χειροποίητο παστέλι μόνο με μέλι και εκπληκτικό άρωμα μαστίχας. Για εσένα που θέλεις κάτι γλυκό αλλά υγιεινό! Θα το λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!
Χρόνος Προετοιμασίας 15 λεπτά
Συστατικά
- 200 γρ. μέλι,
- 200 γρ. σουσάμι,
- 100 γρ. αμύγδαλα ωμά,
- λίγη σκόνη μαστίχας,
- αλάτι.
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, μέχρι να πάρει χρώμα.
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι για να πάρει μία βράση.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μέλι το σουσάμι και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λίγο σκόνη μαστίχας και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα, και βάζουμε πάνω άλλη μία λαδόκολλα. Πατάμε με το χέρι ή με τον πλάστη, ώστε να γίνει ομοιόμορφο.
- Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και τυλίγουμε τα παστέλια με μεμβράνη.
Notes
Αν δεν σας αρέσει η μαστίχα, απλά παραλείψτε την!
Καλή σας απόλαυση!
Δοκίμασε επίσης: Γλυκιά κολοκυθόπιτα με μέλι
Υγιεινά μπισκότα με βρώμη, μέλι και ταχίνι, χωρίς αλεύρι και ζάχαρη
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.