Μακρόστενα μπισκότα ιδανικά για καφέ ή τσάι.
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος 15 λεπτά
Συστατικά
- 200 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο,
- 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ίσως και λίγο ακόμη, ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη, χωρίς να κολλάει στα χέρια,
- 40 γραμμάρια κακάο άγλυκο,
- 60 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
- μία πρέζα αλάτι,
- μία πρέζα μπέικιν πάουντερ,
- 1 αβγό,
- 150 γραμμάρια λευκή κουβερτούρα,
- τρούφα για το πασπάλισμα.
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε το αβγό.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το κοσκινισμένο κακάο.
- Ακολουθεί, σταδιακά το αλεύρι, επίσης κοσκινισμένο, στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν.
- Στην τελευταία ποσότητα αλευριού, ολοκληρώνουμε το ζύμωμα με το χέρι.
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλάθουμε μακρόστενα μπαστουνάκια, περίπου 10 εκ., και πάχους 1,5 εκ., και τα τοποθετούμε στο ταψί μας, πάνω σε λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν, και με πινέλο τούς περνάμε τη λιωμένη λευκή κουβερτούρα. Πασπαλίζουμε με τρούφα.
Notes
Φυλάσσονται για δύο εβδομάδες σε καλά κλεισμένο μεταλλικό σκεύος.
(Δεν νομίζω να ξεπεράσουν τις τρεις ημέρες στο κουτί). Καλή σας όρεξη!
(Δεν νομίζω να ξεπεράσουν τις τρεις ημέρες στο κουτί). Καλή σας όρεξη!
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.