Αρχική Συνταγές Lemon Pie – Η γνωστή τάρτα λεμονιού

Lemon Pie – Η γνωστή τάρτα λεμονιού

0

 

Πριν απογοητευτείτε από το μέγεθος της συνταγής, σας λέω ότι είμαι πολλές ώρες εργαζόμενη και γίνεται. Το αποτέλεσμα είναι όνειρο. Απλά μοιράζω τη συνταγή σε 2 στάδια, ετοιμάζοντας, ένα βράδυ πριν, την τάρτα και την κρέμα (συντηρώντας τα στο ψυγείο) και ολοκληρώνω την επόμενη με τη μαρέγκα.
Τα υλικά είναι για 1 ταρτιέρα 28 εκ.
Πιάτο γλυκό
Λέξεις-κλειδιά lemon pie, γλυκο, μαρέγκα
Μερίδες 8
Συγγραφέας Βασιλική Πλιάμη

Συστατικά

  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
  • 50 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα σε σκόνη,
  • 100 γραμμάρια μαργαρίνη με βούτυρο,
  • 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη,
  • 2 κ.σ. κουταλιές της σούπας κρύο νερό,
  • 1 κρόκος αβγού,
  • μία πρεζα αλάτι.

Κρέμα

  • 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού και λάιμ,
  • 380 γραμμάρια νερό,
  • 120 γραμμάρια χυμό από λεμόνι και λάιμ,
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 40 γραμμάρια κορν φλάουρ,
  • 5 κρόκοι αυγών,
  • 50 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο,
  • 50 γραμμάρια λευκή σοκολάτα,
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή,

Μαρέγκα

  • 150 γραμμάρια ζάχαρη,
  • 4 ασπράδια αβγών,
  • 1 φλιτζάνι του καφέ νερό,
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ.

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε με τα χέρια μας το βούτυρο με το αλεύρι, ώστε να γίνουν σαν ψίχουλα. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μέχρι να αποκτήσουμε μία σφιχτή ζύμη.
  • Την απλώνουμε με τη βοήθεια ενός πλαστή στην ταρτιέρα μας και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1/2 ώρα.
  • Ακολούθως, την τρυπάμε με πιρούνι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς) για 1/2 ώρα.

Για την κρέμα

  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό.
  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τους χυμούς και το ξύσμα να ζεσταθούν.
  • Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη
  • Παίρνουμε τη μισή ποσότητα των ζεστών χυμών και την προσθέτουμε στο μείγμα αβγών και ζάχαρης, και, ακολούθως, τα τοποθετούμε πίσω στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτουμε το νερό με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα και το βούτυρο.
  • Ανακατεύουμε, σουρώνουμε το μείγμα για να απομακρύνουμε το ξύσμα, και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, σκεπασμένη με μεμβράνη τροφίμων, ώστε να μην πιάσει κρούστα.
  • Αφού κρυώσει η κρέμα μας τελείως, την αφρατεύουμε λίγο με το σύρμα μας και προσθέτουμε απαλά την κρέμα γάλακτος.

Για την μαρέγκα

  • Σε κατσαρολάκι φέρνουμε σε βρασμό για 1 λεπτό περίπου τη ζάχαρη, το νερό και το κορν φλάουρ, ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχουμε ένα πηχτό σιρόπι.
  • Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και, αμέσως, προσθέτουμε το πηχτό καυτό σιρόπι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι σχεδόν να κρυώσει, περίπου 5 λεπτά. (διαδικασία ιταλικής μαρέγκας).

Συναρμολόγηση

  • Στην κρύα τάρτα τοποθετούμε την κρέμα, και με ένα κορνέ τη μαρέγκα, κάνοντας σχήματα της αρεσκείας μας.
  • Καίμε την επιφάνεια με φλόγιστρο. Εναλλακτικά, τη βάζουμε ελάχιστα (!) στο πάνω μέρος του γκριλ, ώστε να πάρει χρώμα.

Notes

Έτοιμη!
Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.