7 λόγοι διαζυγίου: γιατί κάποιοι γάμοι αποτυγχάνουν;

Όλα τα ζευγάρια, όταν παντρεύονται, το κάνουν με τις καλύτερες προσδοκίες. Κανείς δεν πιστεύει ότι μπορεί να χωρίσει. Η αγάπη είναι το πιο όμορφο συναίσθημα, και χρειάζεται φροντίδα και από τις δύο πλευρές. Παρ’ όλα αυτά, κάποια ζευγάρια κάνουν μερικά λάθη στον γάμο τους που, δυστυχώς, οδηγούν στο διαζύγιο.

7 λόγοι διαζυγίου

Παντρευτήκατε για λανθασμένους λόγους

Ερωτευτήκατε…ενθουσιαστήκατε και παντρευτήκατε! Αλλά φτάνει μόνο αυτό για να έχει ένας γάμος επιτυχία;
Εάν παντρευτείτε για λανθασμένους λόγους, πώς μπορείτε να περιμένετε ότι ο γάμος σας θα είναι επιτυχής;

Δυστυχώς, οι άνθρωποι σκέφτονται διαφορετικά. Εάν ο γάμος σας δε γίνεται από αμοιβαίο σεβασμό, αληθινή αγάπη και κοινούς στόχους, δυστυχώς, κατά πάσα πιθανότητα, θα αποτύχει.

Λανθασμένο timing

Μία εγκυμοσύνη, ο ενθουσιασμός ή ακόμα και οι γονείς που σε πιέζουν να παντρευτείς λόγω ηλικίας, ίσως να είναι και η λανθασμένη απόφαση τη συγκεκριμένη στιγμή. Έρευνα δείχνει ότι το σωστό timing και για τους δύο παίζει τεράστιο ρόλο στην επιτυχία ενός γάμου.

λόγοι διαζυγίου
7 λόγοι διαζυγίου

Χάσατε τον εαυτό σας μέσα στον γάμο

Η σχέση αλληλεξάρτησης κάνει πάντα κακό, πόσο μάλλον στα παντρεμένα ζευγάρια.
Όταν ένα ζευγάρι στηρίζεται, αποκλειστικά, ο ένας στον άλλον, χάνει ο καθένας τον εαυτό του.
Ο στόχος του γάμου είναι δύο ξεχωριστά άτομα να χτίσουν μαζί μία ζωή. Ο καθένας με την προσωπικότητά του. Με τα «θέλω» και τα «πιστεύω» του.

Οικονομικά προβλήματα

Τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν πολλά προβλήματα, υλιστικά αλλά και συναισθηματικά. Καλώς ή κακώς, τα χρήματα προκαλούν μία ασφάλεια και μία άνεση, γεγονός που μειώνει άλλου είδους άγχη και καβγάδες.

Εθισμός

Δυστυχώς, έχει παρατηρηθεί ότι πολλά άτομα έχουν κάποιο είδος εθισμού, όπως ναρκωτικά, αλκοόλ, σεξ, τζόγο…
Ο εθισμός δημιουργεί ένα πλαίσιο όπου χάνεται η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός. Ο εθισμός μπορεί, επίσης, να βαρύνει οικονομικά ολόκληρη την οικογένεια.

Διάβασε επίσης: Διαζύγιο: Προστατεύοντας τα παιδιά από τις επιπτώσεις του

Βία και κακοποίηση

Η βία και η κακοποίηση, δυστυχώς, κυριαρχούν σήμερα στους γάμους.

Εθνικές μελέτες δείχνουν ότι μέχρι 70% των γυναικών έχουν βιώσει σωματική και/ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό τους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Η ενδοοικογενειακή κακοποίηση είναι ένα πρότυπο σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής κακοποίησης προς τον/τη σύζυγο. Δυστυχώς, τα άτομα που κακοποιούνται με οποιονδήποτε τρόπο δυσκολεύονται να αφήσουν αυτόν τον γάμο.

Οποιαδήποτε μορφή κακοποίησης είναι αφορμή να ζητήσετε βοήθεια και να φύγετε αμέσως από τον/τη σύντροφό σας.

Έλλειψη ενσυναίσθησης

Ενσυναίσθηση είναι η ικανότητα να αναγνωρίζουμε και να κατανοούμε τα συναισθήματα των άλλων, ακόμα κι αν διαφωνούμε μαζί τους. Οι συγκρούσεις είναι φυσιολογικές σε ένα ζευγάρι. Από μικρές συγκρούσεις μέχρι μεγάλες. Αλλά πώς λύνετε αυτές τις συγκρούσεις; Δείχνετε κατανόηση στον /στη σύντροφό σας; Μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε ώριμα;

Αν δε λύνετε ώριμα και πολιτισμένα τα προβλήματά σας, με τον καιρό θα υπάρχουν μεγαλύτερα προβλήματα και, ίσως, είναι και μία αιτία ακόμα και για χωρισμό.

Ένας γάμος, λοιπόν, έχει τα όμορφα αλλά και τα άσχημα. Δεν είναι μόνο η παραμυθένια μέρα του γάμου σας αλλά και πολλές άλλες που θα έρθουν. Είστε έτοιμοι γι’ αυτό; Κάθε σχέση θέλει πολλή δουλειά και όρεξη για να συντηρείται. Να έχετε θέληση, υπομονή και αγάπη. Αν κάτι δεν πάει καλά στον γάμο σας, καλύτερα να επισκεφθείτε, πρώτα, κάποιον ειδικό, πριν πάρετε οποιαδήποτε απόφαση. Το σίγουρο είναι ότι η απόφαση πρέπει να είναι δική σας!

Διάβασε επίσης: Διαζύγιο: πώς μπορούμε να διευκολύνουμε την προσαρμογή μας στη νέα πραγματικότητα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.