Στην εξειδίκευση επιπλέον νέων μέτρων που εισηγήθηκε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συνεδρίασε σήμερα, προκειμένου να ανακοπεί η πορεία της υπερ-μεταδοτικής παραλλαγής «Όμικρον7 του SARS-CoV-2, προχώρησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Θα ισχύσουν από 3 Ιανουαρίου έως και 16 Ιανουαρίου, με προοπτική επέκτασης, αν οι επιδημιολογικοί δείκτες δε βελτιωθούν.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν είναι τα εξής:

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, στα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός.
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα, η μουσική, προς το παρόν, επιτρέπεται, αλλά όπως είπε ο υπουργός, αν δεν τηρηθεί το μέτρο, θα διακοπεί και η μουσική. Επίσης, όχι όρθιοι, μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητάς τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα. Όπως είπε ο υπουργός, αν το μέτρο δεν τηρηθεί, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες, και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50%, ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης μπαίνουμε στην επικράτηση της «Όμικρον» και πρέπει να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα προστασίας. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε μικρές ηλικίες, και έκανε έκκληση τήρησης των μέτρων και αυτοδιαγνωστικού ελέγχου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Η λοίμωξη Covid-19 σε εμβολιασμένους γεννά «σούπερ» ανοσία μετά

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.