Τον πλούτο από κουλτούρες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου εξερευνά η ψηφιακή έκθεση «CULTURE GATE to JAPAN», που είναι επισκέψιμη ως τον Σεπτέμβριο.

Σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα, 29 δημιουργοί από τομείς τόσο διαφορετικούς μεταξύ τους, όπως τέχνες, διασκέδαση, animation και μάνγκα επανερμηνεύουν, μέσα από μία σειρά ψηφιακών εκθέσεων, τις πλούσιες πολιτιστικές πηγές της κάθε περιοχής. Οι επισκέπτες στις πύλες της χώρας μπορούν να απολαύσουν τα έργα δια ζώσης ή να τα αποθαυμάσουν ψηφιακά από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται εδώ.

Στο Chubu Centrair International Airport, o Yusuge Shigeta «ζωντάνεψε» το ιστορικό παραβάν της δεκαετίας του 1700 στο οποίο απεικονίζεται η, μεγάλης σημασίας, μάχη της Σεκιγκαχάρα (το έργο βρίσκεται στο Μουσείο Ιστορίας της Οζάκα).

Από τη μάχη της 21ης Οκτωβρίου του 1600 αναδείχθηκε κυρίαρχος ο οίκος Τοκουγκάουα, δόθηκε τέλος στους ατέρμονους πολέμους που σπάραζαν τη χώρα, και η πρωτεύουσα μεταφέρθηκε στο Έντο, το κατοπινό Τόκιο. Με χρήση pixel animation, το έργο «ζωντανεύει», ενώ εμφανίζονται και λεπτομέρειες του φυσικού περιβάλλοντος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Έργα τέχνης με τα υλικά μίας (μαγειρικής) συνταγής

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.