Γιατί ακόμα και τα πιο ερωτευμένα ζευγάρια, τελικά, χωρίζουν;

Aλλά ο καιρός περνάει και τότε αρχίζει η μουρμούρα, και μέσα σε έναν χρόνο έρχεται ο χωρισμός. Όμως, ξεκινήσατε καλά. Η σχέση ήταν τέλεια. Ήσασταν μέσα στα μέλια. Τι συνέβη, λοιπόν, και το πάθος εξαφανίστηκε; Οι στατιστικές δείχνουν ότι οι περισσότερες σχέσεις που ξεκινάνε με πάθος τελειώνουν πολύ γρήγορα. Τα συναισθήματα με τον καιρό διαχέονται, και το ζευγάρι αρχίζει να αναρωτιέται αν πρέπει να συνεχίσει την κοινή πορεία.

Νέα έρευνα δείχνει ότι, πλέον, οι σχέσεις είναι πολύ ευάλωτες, και ενώ παλιά η κρίση ερχόταν στην επταετία, τώρα έρχεται στα δύο χρόνια. Μέσα σε δυο έτη έχετε δει τα καλύτερα και τα χειρότερα στον σύντροφό σας. Έχετε αρχίσει να συνηθίζεται την παρουσία του, και η σπίθα ξεθωριάζει. Και τότε είναι που βάζετε τέλος στη σχέση.

Όμως, αυτό που δε συνειδητοποιούν τα περισσότερα ζευγάρια είναι ότι ίσως περνάνε μια φάση, και ότι αν προσπαθήσουν, θα μπορέσουν να ξεπεράσουν την κρίση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι σχέσεις περνάνε 5 στάδια, και το τρίτο είναι το χειρότερο. Αν, λοιπόν, μπορέσετε να ξεπεράσετε το 3ο στάδιο, τότε, ίσως, έχετε βρει τον ιδανικό σύντροφο.

Διάβασε επίσης: Πότε δυο άνθρωποι ερωτεύονται;

Στάδιο 1: Πάθος και ρομαντισμός

Αυτό είναι το στάδιο του έρωτα και του πάθους. Είναι γεμάτο με πολλά φιλιά και αγκαλιές. Είναι το στάδιο όπου ο ένας δε χορταίνει τον άλλον, και που, φυσικά, είστε εντελώς τυφλοί από έρωτα, και δε δίνετε καμία σημασία στα ελαττώματα του συντρόφου σας. Είναι η πιο εύκολη και έντονη φάση της σχέσης.

Στάδιο 2: Τα πράγματα γίνονται λίγο πιο σοβαρά

Σε αυτό το στάδιο εξακολουθείτε να βρίσκεστε στα μέλια, αλλά μπορείτε να δείτε, με σαφήνεια, αν η σχέση έχει προοπτικές ή όχι. Αυτό συμβαίνει γιατί αρχίζετε και κάνετε μακροπρόθεσμα σχέδια με τον σύντροφός σας. Αρχίζετε και δένεστε όλο και πιο πολύ.

Στάδιο 3: Αρχίζει η αμφισβήτηση

Στο τρίτο στάδιο η σχέση αρχίζει και γίνεται πιο πραγματική. Η σωματική επαφή, όπως τα φιλιά και οι αγκαλιές, δεν είναι τόσο συχνή. Οι πεταλούδες που νιώθατε στην αρχή έχουν φύγει, και ο σύντροφός σας δε φαίνεται τόσο τέλειος όπως ήταν κάποτε. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ότι αρχίζετε να αμφισβητείτε τη σχέση. Και τότε είναι που αναρωτιέστε: «Πού πήγε το πάθος που είχαμε ο ένας για τον άλλον;» «Μήπως η αγάπη που νιώθαμε αρχίζει να ξεθωριάζει;» «Είναι ο κατάλληλος για εμένα, ή μήπως όχι;»

Στάδιο 4: Αρχίζουν οι σοβαρές συζητήσεις

Αφού μπορέσατε και ξεπεράσετε το τρίτο στάδιο, η σχέση σας γίνεται πιο βαθιά και οικεία. Στο τέταρτο στάδιο το ζευγάρι αρχίζει και μοιράζεται πράγματα από τη ζωή του. Είναι το στάδιο όπου ξεκινάνε οι συζητήσεις για παιδιά, για γάμο και για τα οικονομικά. Πλέον, ενεργείτε σαν μονάδα, και όχι σαν δυο ξεχωριστοί άνθρωποι. Πολλά ζευγάρια φτάνουν σε αυτό το στάδιο και βιώνουν μία υγιή και ουσιαστική σχέση. Όμως, υπάρχει ακόμα ένα στάδιο…

Στάδιο 5: Η, άνευ όρων, αγάπη

Το πέμπτο στάδιο της σχέσης είναι όταν το ζευγάρι έχει γίνει μία σταθερή ομάδα. Αυτό είναι το στάδιο που όλοι θέλουν να φτάσουν, αλλά λίγοι το καταφέρνουν. Σε αυτήν τη φάση της σχέσης επικρατεί η αληθινή και ουσιαστική αγάπη. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα υπάρξουν προκλήσεις, κακουχίες και προβλήματα. Όμως, σε αυτήν τη φάση το ζευγάρι γνωρίζει καλά ότι μπορεί να ξεπεράσει τα πάντα. Είναι η φάση της πλήρους αποδοχής και της, άνευ όρων, αγάπης.

Δυστυχώς, οι περισσότερες σχέσεις τελειώνουν κάπου στο τρίτο στάδιο, ενώ άλλες μπορεί να διαρκέσουν για χρόνια και ποτέ να μη φτάσουν στο τρίτο στάδιο, αλλά τότε η σχέση δεν είναι υγιής. Το σημαντικό είναι να καταλάβετε ότι τα συναισθήματα δε διατηρούν, πάντα, μια σχέση. Τα συναισθήματα είναι αναξιόπιστα, γιατί ποικίλλουν και υπόκεινται στις διαθέσεις μας αλλά και στους εξωτερικούς παράγοντες. Αν, λοιπόν, εγκαταλείψετε στο τρίτο στάδιο, θα είναι σαν να πηδάτε από το παράθυρο, ενώ θα μπορούσατε να είχατε πάει με τις σκάλες.

Η διάρκεια κάθε σταδίου είναι διαφορετική για κάθε ζευγάρι. Για μερικά ζευγάρια, το πρώτο στάδιο μπορεί να διαρκέσει για χρόνια, και για άλλους για λίγους μήνες. Αυτό, όμως, που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η διάρκεια της κάθε φάσης δεν έχει καμία σχέση με τη βιωσιμότητα της σχέσης. Όταν, λοιπόν, φτάσετε στο πιο δύσκολο στάδιο της σχέσης, πρέπει να το σκεφτείτε καλά και να αποφασίσετε εάν αξίζει να προσπαθήσετε για τη σχέση.

Όλες οι σχέσεις απαιτούν χρόνο, ενέργεια και προσπάθεια. Δεν έχει σημασία πόσο ερωτευμένοι ήσασταν στην αρχή. Ο μήνας του μέλιτος κάποτε θα τελειώσει. Και όταν τελειώσει, πρέπει να είστε έτοιμοι να παλέψετε και να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια.

Πηγή: jenny.gr

Διάβασε επίσης: Έρευνα: Γιατί είμαστε πιο ελκυστικοί το καλοκαίρι;

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.