Η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι μια παράδοση που ξεκίνησε στις Ηνωμένες Πολιτείες και συνδέεται συνήθως με την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών. Η ονομασία προέρχεται από την πρακτική των εμπόρων να καταγράφουν τα κέρδη (τα “μαύρα κέρδη”) στα λογιστικά τους βιβλία, ενώ τα κόκκινα αντιπροσωπεύουν τις ζημιές.

Η Black Friday παραδοσιακά ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δηλαδή την τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου. Η ημέρα αυτή θεωρείται η έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου αγορών. Την Black Friday, οι καταναλωτές είναι συνηθισμένο να επισκέπτονται καταστήματα που προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές.

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) – Εξέλιξη

Η παράδοση της Black Friday έχει εξελιχθεί και στον ψηφιακό χώρο, με πολλές εταιρείες προσφέροντας online εκπτώσεις και προσφορές. Οι καταναλωτές αναζητούν συχνά τις μεγαλύτερες προσφορές και τις καλύτερες τιμές για δώρα Χριστουγέννων και άλλων αγορών!

Παρόλο που η Black Friday έχει γίνει μια σημαντική εμπορική γιορτή, έχει επίσης τραβήξει κριτική για το γεγονός ότι μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική κατανάλωση και συμπεριφορές εκτροχιασμού. Ορισμένοι καταναλωτές επίσης αντιτίθενται στην πίεση που ασκείται στους εργαζομένους λιανικής πώλησης που πρέπει να εργαστούν σε αυξημένα ωράρια για την εκδήλωση.

Η Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) την Ελλάδα συνήθως διεξάγεται τον Νοέμβριο, ακολουθώντας κατά κύριο λόγο τις ημερομηνίες που έχουν καθιερωθεί στις ΗΠΑ, αλλά οι προσφορές εκτείνονται και σε ευρύτερες χρονικές περιόδους.

Διάβασε επίσης: Blue Monday: Η πιο μελαγχολική μέρα του χρόνου

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.