Ο οίκος Prada δεσμεύεται να βελτιώσει τη συμπερίληψη για τα άτομα με αναπηρίες
Ο οίκος Prada δεσμεύεται να βελτιώσει τη συμπερίληψη για τα άτομα με αναπηρίες

Ο οίκος «Prada» δεσμεύεται να βελτιώσει τη συμπερίληψη για τα άτομα με αναπηρίες

Το πρώτο από αυτά τα βήματα είναι η ένταξη του πολυτελούς brand μόδας στην παγκόσμια πρωτοβουλία «The Valuable 500», που στοχεύει στις αλλαγές στις επιχειρήσεις, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, ο όμιλος «Prada» – που περιλαμβάνει τα brand «Prada», «Miu Miu», «Church» και «Car Shoe» – δεσμεύεται να συμπεριλάβει τις αναπηρίες στην ατζέντα του διοικητικού συμβουλίου του, να αναλάβει σταθερή δέσμευση για δράση και να κοινοποιήσει τις δεσμεύσεις του, τόσο δημόσια όσο και εσωτερικά.

O οίκος «Prada» θα ξεκινήσει με την πρόσληψη προσωπικού με σύνδρομο Down

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του «The Valuable 500», ο οίκος «Prada» αναπτύσσει ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο θα ξεκινήσει με την πρόσληψη προσωπικού με σύνδρομο Down στα ιταλικά καταστήματά του.

«Η πρωτοβουλία “The Valuable 500”, η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κλάδων σε όλον τον κόσμο, γίνεται όλο και πιο ισχυρή κάθε μέρα», αναφέρει σε δήλωσή του ο Λορέντζο Μπερτέλι, επικεφαλής εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του «Prada». «Υποστηρίζω ενεργά την απόφαση ένταξης στον συνασπισμό, καθώς πιστεύω ακράδαντα στην αξία της διαφορετικότητας. Τα διαφορετικά υπόβαθρα των εταιρειών που προσχωρούν στη συμμαχία είναι ένα κρίσιμο σημείο εκκίνησης για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παγκόσμιου σχεδίου δράσης, το οποίο θα βελτιώσει όλους μας».

Η συμμαχία «The Valuable 500» δημιουργήθηκε το 2019 με στόχο να αποσπάσει δεσμεύσεις για να συμπεριληφθούν άτομα με αναπηρία σε 500 πολυεθνικές εταιρείες (έως τις 6 Μαρτίου, έχει λάβει 437 υπογραφές). Είναι αυτονόητο ότι η μόδα έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά η ένταξη του «Prada» στη λίστα φαίνεται ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Ντοκιμαντέρ για τη συνεργασία «Gucci» – «The North Face»

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.