Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, ιδίως τα πλήγματα σε σχολεία και νοσοκομεία, θέτουν περίπου έξι εκατομμύρια παιδιά σε τεράστιο κίνδυνο, προειδοποιεί σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση «Save the Children» («Σώστε τα παιδιά»).

Χονδρικά, το ένα στα πέντε παιδιά έχει αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη χώρα για να σωθεί από τον πόλεμο, και όσα παραμένουν σε εμπόλεμες ζώνες υφίστανται έλλειψη τροφής, καθαρού πόσιμου νερού και ιατρικής βοήθειας, ενώ φοβούνται μόνιμα για τη ζωή τους, σημειώνει η ΜΚΟ.

Κατά τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Save the Children», 489 σχολεία και 43 νοσοκομεία έχουν υποστεί ζημιές ή έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, μέχρι στιγμής, κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύρραξης.

«Τα σχολεία θα έπρεπε να είναι ασφαλείς τοποθεσίες για τα παιδιά, όχι χώροι όπου φοβούνται, τραυματίζονται ή σκοτώνονται», συνοψίζει ο Πιτ Γουόλς, διευθυντής του παραρτήματος της ΜΚΟ στη χώρα.

Τουλάχιστον 59 παιδιά έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Όμως, κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ο πραγματικός αριθμός πιθανόν είναι, ήδη, τριψήφιος.

«Οι κανόνες του πολέμου είναι ξεκάθαροι», υπογραμμίζει ο κ. Γουόλς. «Τα παιδιά δεν είναι στόχοι – ούτε τα νοσοκομεία, ούτε τα σχολεία. Πρέπει να προστατεύσουμε τα παιδιά της Ουκρανίας με κάθε κόστος. Πόσοι άνθρωποι χρειάζεται να πεθάνουν, ακόμα, προτού τελειώσει αυτός ο πόλεμος;»

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Ασφαλές καθεστώς, πρόσβαση σε σχολεία, ιατρική περίθαλψη και εργασία σε όσους φύγουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.