Με σήμα-κατατεθέν τις λουλουδένιες τούρτες αλλά και την απίστευτη γεύση τους η θρυλική ζαχαροπλάστρια, Σίλβια Γουέινστοκ, με τα μεγάλα στρογγυλά γυαλιά της, έχει αναδειχθεί ως η δυναμικότερη αυθεντία στον χώρο της. Πρόσφατα δημιούργησε την 6όροφη γαμήλια τούρτα της Τζένιφερ Γκέιτς και του Νάιελ Νασάρ.

Η διοργανώτρια του γάμου τους, Marcy Blum, μοιράστηκε μια φωτογραφία στο Instagram από τη δεξίωση των νεόνυμφων αποκαλύπτοντας την εξαώροφη, στολισμένη με λευκά και ροζ τριαντάφυλλα, τούρτα της Γουέινστοκ.

«Ποτέ δε μετράμε τα λουλούδια σε μία τούρτα … μάλλον, προσθέτουμε, και προσθέτουμε, και προσθέτουμε, μέχρι να χορτάσει το μάτι. Αυτά μπορεί να είναι εκατοντάδες ή χιλιάδες», δήλωσε η ίδια στο «InStyle».

«Είναι όλα χειροποίητα. Για 100 ζαχαρένια τριαντάφυλλα απαιτείται 40ωρη εργασία».

Στην καριέρα της έχει δημιουργήσει περίτεχνες τούρτες γάμου από την Όπρα Γουίνφρεϊ, την οικογένεια Κένεντι, Kλίντον μέχρι τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο και τη βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας.

Απανωτές στρώσεις από παντεσπάνι και πλούσια αφράτη βουτυρόκρεμα δημιουργούν πολυόροφες τούρτες διακοσμημένες με χειροποίητα ζαχαρωτά λουλούδια, τα οποία ανταγωνίζονται τα αληθινά. Το παντεσπάνι, σύμφωνα με τις οδηγίες της στο «forbesLife», ψήνεται 4 με 8 ώρες πριν την εκδήλωση και για τη διακόσμησή τους σε κάποιες από αυτές χρειάστηκε αρχιτεκτονική μελέτη.

Πάντα στη βάση της τούρτας τοποθετείται διακριτικά η προσωπική της «υπογραφή», η αλλιώς ένα κομμάτι λευκής σοκολάτας, όπου πάνω είναι ζωγραφισμένα τα στρογγυλά, μαύρα γυαλιά που φορά.

Δασκάλα στο επάγγελμα και μητέρα τριών κοριτσιών, έμαθε μόνη της να φτιάχνει γλυκά στην εξοχική της κατοικία κυρίως για την οικογένειά της, σύμφωνα με το «the Times of Islael». Η τυχαία γνωριμία της με τον γάλλο σεφ, Αντρέ Σολτνέρ, και η αγάπη της στην κατασκευή ζαχαρωτών λουλουδιών τής έδωσαν το κίνητρο να ανοίξει την πρώτη της επιχείρηση, μετά από μία δύσκολη μάχη με τον καρκίνο του μαστού. Μάλιστα, στη διάρκεια της ασθένειας και της ανάρρωσής της, έμαθε πώς να φτιάχνει αυτά τα «ζωντανά λουλούδια» από τη ζάχαρη. Το περιοδικό, «Bon Appétit», της έχει αποδώσει τον τίτλο ο «Leonardo da Vinci των cakes».

Το 2016, η Σίλβια Γουέινστοκ δήλωσε ότι αποσύρεται από την πλήρη απασχόληση και επικεντρώνει την προσοχή της στη διδασκαλία των τεχνικών της σε αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες σε όλη τη χώρα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Halloween: 20 «τρομακτικές» συνταγές

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.