«Γίνε κομμάτι της Ελπίδας»! Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα του φετινού «Sail For Pink», με το οποίο ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης μάς καλεί, για 9η συνεχή χρονιά, να στηρίξουμε την προσπάθειά του για ενημέρωση κάθε γυναίκας στην Ελλάδα, σχετικά με τη σπουδαιότητας της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου.

Στόχος της εκστρατείας αλλά και των γυναικών του Συλλόγου, γυναίκες που και οι ίδιες έχουν βιώσει την εμπειρία του Καρκίνου του Μαστού, είναι ένας. Καμία άλλη γυναίκα να μη βιώσει την ίδια εμπειρία, αλλά και καμία γυναίκα που τη βιώνει να μη νιώθει μόνη, να ΖΕΙ και να ζει με ποιότητα.

Όλοι μαζί ενημερώνουμε τις μοναδικές γυναίκες της ζωής μας! Μητέρα, αδερφή, σύζυγο, κόρη, φίλη, τη γνωστή μας αλλά και την άγνωστη γυναίκα! Όλοι μαζί ενωμένοι για έναν κόσμο ΧΩΡΙΣ Καρκίνο του Μαστού!

Σύμμαχός μας, εσύ! Στήριξε την προσπάθειά μας!

Η πολύτιμη στήριξη σας -τόσο ηθική, όσο και οικονομική- μας δίνει δύναμη να συνεχίζουμε, ενώ ΜΑΖΙ καταφέρνουμε να στείλουμε το σπουδαίο μήνυμα της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης του Καρκίνου του Μαστού σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πανδημία δε σταματά το έργο μας και την προσπάθειά μας! Η πρόληψη, όμως, μπορεί να κάνει τη νόσο παρελθόν κι η Ελπίδα μας για έναν Κόσμο ΧΩΡΙΣ Καρκίνο του Μαστού είναι το κίνητρό μας!

«Γίνε κομμάτι της Ελπίδας» και στήριξε την προσπάθεια του «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης
«Γίνε κομμάτι της Ελπίδας» και στήριξε την προσπάθεια του «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης

«Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ όλους! Όλους εσάς που με τη συμβολική δωρεά σας κάθε χρόνο συμβάλετε έμπρακτα, ώστε να ενημερωθούν γυναίκες και να προλάβουμε τη νόσο σε αρχικό στάδιο. Να έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ηθική στήριξη στη γυναίκα που κάνει τις θεραπείες της, αλλά και μια περούκα σε εκείνη που έχασε τα μαλλιά της και να ενισχύσουμε τη ψυχολογία της. Πολύ σημαντικό, όμως, ότι μπορούμε να παρέχουμε ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεις για όσες γυναίκες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.» τόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κυριακούλα Δερεκενάρη, ενώ αναφέρει γεμάτη συγκίνηση «Στόχος μας να βρισκόμαστε κάθε χρόνο με την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας του Θεαγενείου σε όλη τη Β.Ελλάδα! Ξέρετε πόσες γυναίκες στην περιφέρεια, σε απομακρυσμένα χωριά δεν έχουν τη σωστή ενημέρωση και αναβάλουν συνεχώς τον προσυμπτωματικό έλεγχο ή δεν έχουν κάνει ποτέ μαστογραφία; Και φτάνουμε εκεί στην πόρτα τους για να κάνουν πρόληψη! ΟΛΟΙ εσείς συμμετέχετε για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τόσο αυτό, όσο και όλα τα προγράμματα του Συλλόγου! ΕΣΕΙΣ σώζετε αυτές τις γυναίκες»

Με τη συμμετοχή σας συμβάλλετε σημαντικά στην:

 • Παροχή δωρεάν εξετάσεων μαστού σε ανασφάλιστες γυναίκες ή γυναίκες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα.
 • Συγκέντρωση σημαντικών οικονομικών πόρων για την υλοποίηση προγραμμάτων που στοχεύουν στην υλική και ηθική στήριξη της γυναικάς που νοσεί, ενώ, ταυτόχρονα, συνεισφέρετε στον αγώνα μας για καθημερινή βελτίωση της ποιότητας ζωής και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ως ασθενείς.
 • Πραγματοποίηση προγραμμάτων που έχουν στόχο την ενημέρωση γυναικών σχετικά με την πρόληψη της νόσου.

Πώς μπορείς να συμμετέχεις διαδικτυακά από όπου κι αν βρίσκεσαι στην Ελλάδα;

 • Τράβηξε μία φωτογραφία με το συλλεκτικό T-Shirt, βραχιόλι ή tangram (σύμβολο της φετινής διοργάνωσης) που θα λάβεις μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής στο https://almazoisthes.gr/sail-for-pink-new/.
 • Μοιράσου την εμπειρία σου με τους διαδικτυακούς σου φίλους μέσω των Social Media και στείλε το δικό σου θετικό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
  Θυμήσου να κάνεις tag στη φωτογραφία ή το story σου! @almazoisthessalonikis & @sail_for_pink και #almazoisthess + #sailforpink.
 • Η συμβολική δωρεά είναι 6€ και σας προσφέρουμε το συλλεκτικό Τ-Shirt ή βραχιόλι Sail for Pink, ενώ 12€ είναι η δωρεά για το Tangram – σύμβολο της φετινής. διοργάνωσης.

Ισχύς εν τη ενώσει

Το «Sail For Pink» είναι μία ευκαιρία να γίνετε εσείς το κίνητρο για φίλους, συναδέλφους, συγγενείς και όλοι μαζί ενωμένοι να συμβάλετε στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση χιλιάδων γυναικών στη χώρα μας και εμμέσως να συμβάλετε στο να σωθούν ζωές.

Τι κάνει τις ομάδες ξεχωριστές του «Salil For Pink» ξεχωριστές;

 • Λαμβάνουν ενεργό ρόλο και συμμετοχή στην παγκόσμια αλυσίδα ενάντια στον Καρκίνο του Μαστού.
 • Συνάδελφοι, φίλοι και συγγενείς ενώνονται για έναν κοινό στόχο, με αποτέλεσμα να ενισχύεται σημαντικά η έννοια της προσφοράς για το κοινό καλό. Είναι γεγονός πως ο εθελοντισμός δυναμώνει τους ανθρώπους, προωθεί την αλληλεγγύη, ενθαρρύνει τη συµμετοχή, ενισχύει την κοινωνική συνοχή, συνεισφέρει στην εξεύρεση λύσεων σε σημαντικά κοινωνικά θέματα, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργεί κοινωνική εμπιστοσύνη.
 • Μπαίνουν σε έναν ευγενή ανταγωνισμό και διεκδικούν το βραβείο μεγαλύτερης ομάδας

Πώς θα φτιάξεις τη δική σου ομάδα;

 • Συγκέντρωσε τις συμμετοχές της ομάδας σου στη φόρμα συμμετοχής που θα βρεις εδώ: Sail For Pink – Άλμα Ζωής (almazoisthes.gr).
 • Με την ομαδική συμμετοχή θα λάβεις τα συλλεκτικά T-shirt βραχιόλι ή tangram Sail for PinK που θα μοιράσεις στην ομάδα σου.
 • Τραβήξτε μια ομαδική φωτογραφία με το συλλεκτικό t-shirt, βραχιόλι ή tangram “Sail for Pink” ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.
  Μοιραστείτε τη φωτογραφία στα Social Media με το δικό σας θετικό μήνυμα για την πρόληψη

Ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη του Καρκίνου του Μαστού όλον τον Οκτώβριο

Βασικός πυλώνας του «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης δεν είναι άλλος από τα προγράμματα, τόσο ψυχοκοινωνικής στήριξης για τη γυναίκα που νοσεί όσο, όμως, και ενημερωτικές δράσεις που αφορούν στην πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της νόσου.

Όπως κάθε Οκτώβριο έτσι και φέτος σε συνεργασία με Δήμους, Φορείς, Εταιρείες και καταστήματα της πόλης ο Σύλλογος έχει οργανώσει μία πληθώρα εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνουν:

 • Δωρεάν εξετάσεις στο πλαίσιο προ συμπτωματικού ελέγχου σε συνεργασία με ειδικούς μαστολόγους.
 • Ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση.
 • Webinars που θα μεταδοθούν Live μέσα από την επίσημη Facebook σελίδα του συλλόγου (https://www.facebook.com/almazoisthessalonikis ) εστιασμένα στη γυναίκα που νοσεί.
 • Σημεία εγγραφών για το 9ο Sail For Pink σε διάφορα καταστήματα της πόλης.
 • Pink Products. Πώληση ροζ προϊόντων σε συνεργασία με καταστήματα της πόλης μέρος των εσόδων από τα οποία θα διατεθεί στον Σύλλογό μας.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών: almazoisthes.gr

Διάβασε επίσης: Μήνας Πρόληψης Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.