Ο ιταλός εστιάτορας Άλντο Καμπεόλ, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «ο πατέρας του τιραμισού», πέθανε σε ηλικία 93 ετών, μετέδωσε χθες το «BBC» στην ιστοσελίδα του.

Ο Καμπεόλ ήταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «Alle Beccherie» στη βόρεια Ιταλία, όπου επινοήθηκε το διάσημο επιδόρπιο από τη σύζυγό του και από έναν σεφ.

Το γλυκό, το οποίο περιέχει μπισκότα σαβαγιάρ βρεγμένα με καφέ που καλύπτονται από το ιταλικό κρεμώδες τυρί μασκαρπόνε, προστέθηκε στο μενού του εστιατορίου το 1972, αλλά οι ιδιοκτήτες του ποτέ δεν καταχώρησαν την πατέντα.

Έκτοτε έγινε ταυτόσημο της ιταλικής κουζίνας και υιοθετήθηκε από σεφ σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το «Alle Beccherie» άνοιξε το 1939 με ιδιοκτήτες την οικογένεια Καμπεόλ, και στο τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου το ανέλαβε ο Άλντο.

Σύμφωνα με τον συνδημιουργό του τιραμισού, τον σεφ Ρομπέρτο Λινγκουανότο, το γλυκό ήταν το αποτέλεσμα ενός ατυχήματος κατά την παρασκευή παγωτού βανίλια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: 39 τρόποι για να ζήσεις, όχι απλά να υπάρχεις

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.