Ρυτίδες είναι πτυχές ή ραβδώσεις στο δέρμα. Εμφανίζονται, συνήθως, καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν. Βέβαια, έρευνες έχουν δείξει πως ο ανθυγιεινός τρόπος ζωής μπορεί να προκαλέσει την εμφάνισή τους, ακόμα και σε πολύ νεαρή ηλικία.

Το ήξερες ότι: Το 90% των ρυτίδων οφείλονται στην ηλιακή ακτινοβολία;

Οι πρώτες ρυτίδες τείνουν να εμφανίζονται στο πρόσωπο ενός ατόμου σε περιοχές όπου το δέρμα αναδιπλώνεται φυσικά, κατά τις εκφράσεις του προσώπου. Καθώς, όμως, οι άνθρωποι μεγαλώνουν οι ρυτίδες αναπτύσσονται λόγω του ότι το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και λιγότερο ελαστικό, με την πάροδο του χρόνου.

Οι ρυτίδες ταξινομούνται σε 3 ομάδες:

  • βαρύτητας,
  • έκφρασης,
  • μεικτής προέλευσης.

Οι ρυτίδες βαρύτητας είναι αυτό που λέμε όταν το δέρμα «κρέμασε» προς τα κάτω. Οι ρυτίδες έκφρασης προκαλούνται από τις κινήσεις των μυών του προσώπου που κάνουμε, όταν χαμογελάμε, γελάμε, μιλάμε, καπνίζουμε, πίνουμε κ.τ.λ.
Τέλος, οι μεικτής προέλευσης είναι ο συνδυασμός των προηγούμενων δυο ειδών, δηλαδή λόγω βαρύτητας και κίνησης.

Πώς μπορεί να γίνει η κάλυψη των ρυτίδων φυσικά;

Ειδικά οι περισσότερες γυναίκες προσπαθούν να καθυστερήσουν τις ρυτίδες ή να τις καλύψουν για όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται. Φυσικά, δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα για να τις αποτρέψετε, εντελώς, αφού αποτελούν μέρος της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Μπορείτε, όμως, να τις κάνετε λιγότερο εμφανείς με τις κατάλληλες τεχνικές μακιγιάζ!

Δείτε το βίντεο και μάθετε μυστικά για να κάνετε τα μάτια σας να φαίνονται πιο νέα, φρέσκα και ξεκούραστα με απλές τεχνικές μακιγιάζ! Γίνεται; Και όμως γίνεται!

Όποια Miss Or Madam κάνει τις παραπάνω τεχνικές θα χαρούμε να μας στείλει μήνυμα να μας ενημερώσει για τα αποτελέσματα! Μπορείτε, ακόμα, να μας κάνετε mention σε φωτογραφία σας στο Instagram!

Δες επίσης: Αντιγηραντικό μασάζ ανύψωσης προσώπου

Οι καλύτερες συμβουλές μακιγιάζ για μεγαλύτερες γυναίκες

Το ελιξήριο της νεότητας στο πιάτο μας!

Γιατί όλες οι γυναίκες μετά τα 50 κόβουν τα μαλλιά τους κοντά

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.