Η Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Σεπτεμβρίου. Αυτή η ειδική ημέρα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τις καρδιακές παθήσεις, την υγιεινή διατροφή, τη σωματική δραστηριότητα και τις συνήθειες που μπορούν να συμβάλουν στην πρόληψη αυτών των παθήσεων.

Η καρδιακή νόσος αποτελεί μια από τις κορυφαίες αιτίες θανάτου παγκοσμίως! Η Παγκόσμια Ημέρα της Καρδιάς προσπαθεί να ενισχύσει την επίγνωση για τη σημασία της καρδιακής υγείας και να προωθήσει την υιοθέτηση υγιεινών τρόπων ζωής. Κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας, διεξάγονται διάφορες εκδηλώσεις, εκστρατείες ενημέρωσης και έρευνες για την καρδιακή υγεία.

Σημαντικό είναι να τηρούμε υγιεινές διατροφικές συνήθειες, να ασκούμε φυσική δραστηριότητα, να ελέγχουμε την πίεση του αίματος και τα επίπεδα χοληστερόλης, και να αποφεύγουμε το κάπνισμα και την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η επίσκεψη σε έναν ιατρό για τακτικούς ελέγχους μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη καρδιακών προβλημάτων. Γιατί όταν γνωρίζουμε περισσότερα, μπορούμε να φροντίσουμε καλύτερα!

Διάβασε επίσης: H καρδιακή ανεπάρκεια επηρεάζει περίπου 250.000 ασθενείς στην Ελλάδα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.