Μπορεί να πρόκειται για μία μακρινή ανάμνηση, αλλά ο «θεσμός» των χριστουγεννιάτικων πάρτι στο γραφείο επιστρέφει για τις γιορτές. Ενώ κάποιες εταιρείες απελπίζονται και μόνο στη σκέψη, άλλες σχεδιάζουν να γιορτάσουν στο πνεύμα του 2020 –σε εικονικούς κόσμους.

«Μπορεί να είμαστε χώρια, αλλά διαθέτουμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε την ψυχολογική και συναισθηματική εμπειρία του ”μαζί”», λέει η Πρίγια Πάρκερ, συγγραφέας του βιβλίου «Η Τέχνη του Συναθροίζεσθαι» και παρουσιάστρια της διαδικτυακής ραδιοφωνικής μετάδοσης της εφημερίδας New York Times με τίτλο «Μαζί Χώρια».

«Οι άνθρωποι εξακολουθούν να έχουν ανάγκη τα πάρτι: Έχουμε ανάγκη από εκτόνωση, έχουμε ανάγκη από σύνδεση με άλλους, έχουμε ανάγκη να απαλλαγούμε από όλο αυτό το στρες και να εισέλθουμε σε έναν ευχάριστο χώρο», λέει.

Η προοπτική της διοργάνωσης διαδικτυακών εορταστικών πάρτι είναι τόσο τρομακτική, ώστε μόνο το 23% των εταιρειών σχεδιάζουν να το κάνουν, σε σχέση με 76% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πέρυσι, σύμφωνα με μία νέα έρευνα της εταιρείας ανθρωπίνου δυναμικού «Challenger, Gray & Christmas».

Από τους εργοδότες εκείνους που προσπαθούν να το διοργανώσουν, περίπου τα τρία τέταρτα πρόκειται να το κάνουν εξ αποστάσεως. Κάποιοι θα κάνουν πάρτι σε εικονικό περιβάλλον, ώστε ακόμα και αν κάποιος δεν μπορεί να παρεβρεθεί, τουλάχιστον το άβατάρ του θα μπορεί να διασκεδάσει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Η «αντι-μαγεία» των Χριστουγέννων

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.