Οι αξίες σου παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο στην πορεία της ζωής σου. Μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις, να εξελιχθείς, να θέσεις στόχους και να τους πετύχεις.

Οι αξίες σου είναι η προσωπικότητά σου. Είναι ο χαρακτήρας σου. Είναι αυτές που διαμορφώνουν την ταυτότητά σου. Κάποιοι τις μπερδεύουν με την εκπαίδευση. Δεν έχουν, όμως, καμία σχέση!

Γνωρίζεις, άραγε, τις αξίες σου;

Έχεις, ποτέ, αναρωτηθεί ποιες είναι οι δικές σου αξίες; Είναι πολύ σημαντικό να τις γνωρίζεις. Έτσι, μόνο, μπορείς να επιλέξεις σωστά την εργασία σου, τους φίλους σου ακόμα και τον σύντροφο σου!

Μην παλεύετε για τον πλούτο. Πολεμήστε για τις αξίες και τα ιδανικά σας. – Άγνωστος.

Ένας εύκολος τρόπος για να αναγνωρίσεις τις αξίες σου είναι να σκεφτείς μερικά χαρακτηριστικά που θαυμάζεις και ξεχωρίζεις στους αγαπημένους σου ανθρώπους. Αυτά τα χαρακτηριστικά που θα επιλέξεις είναι και οι αξίες σου!

Μερικά παραδείγματα που θα σε βοηθήσουν:

-Θαυμάζεις τη φίλη σου γιατί σου εμπνέει εμπιστοσύνη και εχεμύθεια; Άρα δύο αξίες σου είναι η εμπιστοσύνη και η εχεμύθεια.

-Επέλεξες τον σύντροφό σου γιατί σε θαυμάζει, σε αγαπάει, σε σέβεται και είναι ειλικρινής απέναντί σου; Άρα οι αξίες σου είναι η αγάπη, ο σεβασμός, ο θαυμασμός και η ειλικρίνεια.

Αν δεν έχεις στη ζωή σου τις παραπάνω αξίες, δε θα είσαι ποτέ ευτυχισμένος, και δε θα γνωρίζεις γιατί! Φυσικά, έχει σημασία πού τοποθετείς την κάθε αξία στη δική σου πυραμίδα. Όσο πιο ψηλά τόσο πιο ισχυρή. Δίνεις, δηλαδή, περισσότερη σημασία.

Σκέψου τις αξίες σου, σκέψου τους αγαπημένους σου, τι ξεχωρίζεις σε αυτούς. Αφουγκράσου τα πιστεύω σου, τον εαυτό σου, τα θέλω σου και τη συμπεριφορά σου απέναντι στους άλλους. Βρες ανθρώπους που σου ταιριάζουν. Το να βάζεις «νερό στο κρασί» σου, συνέχεια, σημαίνει ότι δεν είσαι ευτυχισμένος σε μία σχέση. Κάποια στιγμή αυτό το νερό θα ξεχειλίσει, και θα ξεχειλίσεις κι εσύ. Σίγουρα, δε θέλεις κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό φρόντισε τον εαυτό σου, ανακάλυψέ τον και ζήσε μία ευτυχισμένη ζωή!

Διάβασε επίσης: Γυναίκα με Αυτοπεποίθηση

Αποτοξινώστε το σώμα σας και τη ζωή σας

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.