Γεννημένη από την όμορφη και μυστικιστική γη της αρχαίας Ινδίας, η γιόγκα είναι μία ομάδα σωματικών, νοητικών και πνευματικών πρακτικών που έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις στο σώμα μας. Η λέξη προέρχεται από τα σανσκριτικά έργα, yuj, που σημαίνει «δέσιμο», και, συχνά, ερμηνεύεται ως «ένωση σώματος και νου».

Το έτος 2020 έχει κάνει τον κόσμο μας να αλλάξει, από τη μία μέρα στην άλλη, με τον καθένα μας να αντιμετωπίζει μεταβάσεις και μετασχηματισμούς που δεν είχαμε φανταστεί ποτέ.

Εδώ είναι τα κορυφαία πέντε οφέλη της γιόγκα, και οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να την εξασκήσετε:

1. Βοηθά στην ανακούφιση του άγχους

Είναι εντάξει για εμάς να αισθανόμαστε ανήσυχοι και αβέβαιοι. Η γνώση και η δύναμη έγκειται στο να γνωρίζετε ότι είστε ισχυρότεροι απ’ ό, τι νομίζετε και να επιτρέπετε στον εαυτό σας να ανακάμψει. Η εξάσκηση της γιόγκα κάθε μέρα, ακόμα κι αν είναι απλές αναπνευστικές ασκήσεις που πραγματοποιούνται για 10-15 λεπτά, βοηθά το σώμα να ανακουφίσει το άγχος, και να παραμείνει ήρεμο και συγκεντρωμένο.

2. Βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ιατρικές μελέτες και έρευνες για να βρεθούν τα οφέλη της γιόγκα. Ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα ήταν η βοήθεια της γιόγκα στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Μία μελέτη διαπίστωσε ότι οι συμμετέχοντες άνω των 40 ετών που ασκούσαν γιόγκα για πέντε χρόνια είχαν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση και παλμό από εκείνους που δεν το έκαναν.

3. Βοηθάει στην ποιότητα του ύπνου

Με τις αλλαγές στις ρουτίνες μας, υπήρξαν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν, επίσης, προβλήματα με μία αλλαγή στον τρόπο ύπνου τους. Η γιόγκα έχει δείξει, επίσης, ότι αυξάνει την έκκριση της μελατονίνης, μίας ορμόνης που ρυθμίζει τον ύπνο και την εγρήγορση. Υπάρχει ένα παλιό ρητό που λέει: «Νωρίς για ύπνο, νωρίς να σηκωθείς. Κάνει τον άνθρωπο υγιή, πλούσιο και σοφό», και η γιόγκα προωθεί ακριβώς αυτό!

4. Φέρνει μία αίσθηση φυσιολογικού

Μετά από μία πανδημία, οι ημέρες μετατράπηκαν σε εβδομάδες, και οι εβδομάδες σε μήνες. Λίγοι από εμάς έτυχε να βρεθούμε χαμένοι στην ψευδαίσθηση του χρόνου και του χώρου, αγνοώντας το φαγητό και την επικοινωνία. Ιδιαίτερα σε περιόδους όπως αυτές, η πρακτική της γιόγκα, καθημερινά, μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή, φέρνοντας μία αίσθηση ανακούφισης και γαλήνης.

5. Φέρνει πιθανά ραντεβού

Ο «Wired» διεξήγαγε μία μελέτη, και έψαξε στις 1.000 από τις πιο δημοφιλείς λέξεις που χρησιμοποιούν άντρες και γυναίκες σε προφίλ γνωριμιών στο «OkCupid και Match», και διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που αναφέρουν τη γιόγκα κατατάχθηκαν μεταξύ των πιο ελκυστικών online singles. Εάν δεν το πιστεύετε, δοκιμάστε τη γιόγκα μόνοι σας και δείτε!

Πηγή: urbanyogalab.com

Διάβασε επίσης: Η γιόγκα βοηθάει τους μισούς ενήλικες να μειώσουν το άγχος τους

Pilates: Αρκεί μόνο αυτή η γυμναστική;

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.