Οι γυναίκες είναι όμορφες όταν είναι ευτυχισμένες…

Οι τελευταίες δεκαετίες πέρασαν με τη μόδα να μας οδηγεί στο ποια είναι τα πρότυπα ομορφιάς, και πώς πρέπει να γίνουμε για να είμαστε αποδεκτοί. Οι γυναίκες ακολουθούν τη μόδα αβλεπί, μη μπορώντας να υποστηρίξουν τη δική τους προσωπική και μοναδική ομορφιά.

Ζώντας με γυναίκες στην καθημερινότητά μου κι ερχόμενη σ’ επαφή μαζί τους, ακούγοντάς τις μόνο, λόγω της δουλειάς μου, τα τελευταία χρόνια νιώθω απογοήτευση για τις προτιμήσεις αλλά και τις δοξασίες τους.

Είμαι επαγγελματίας αισθητικός εδώ και 40 συναπτά χρόνια, και μπορώ να περιγράψω τις γυναίκες και τα «θέλω» τους κάθε δεκαετία που πέρασε. Αυτή η τελευταία δεκαετία νιώθω να με ξεπερνάει.

Έρχονται γυναίκες όμορφες, που ζητούν να γίνουν σαν «αυτήν» τη διάσημη του Instagram. Και πολλές από αυτές τις διάσημες είναι άσχημες στα δικά μου επαγγελματικά μάτια, τον τελευταίο καιρό. Παρ’ όλ’ αυτά, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης περνούν την εικόνα τους ως πρότυπο, και οι άλλες γυναίκες τις ακολουθούν. Συχνά και στον γκρεμό.

Ας αγαπήσουμε το σώμα μας

Ο Θεός μας έπλασε μοναδικούς. Ο καθένας μας είναι μια μοναδική συνειδητότητα που έχει αξία, ανεξάρτητα από τη γνώμη των όποιων άλλων.

Πως ν’ αγαπήσουμε το σώμα μας;
Απλά. Να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη με χαμόγελο και να λέμε τι όμορφες που είμαστε. Να θαυμάζουμε το σώμα μας και να συνειδητοποιούμε πόσο μοναδικές είμαστε. Φανταστείτε να ήμασταν όλες ίδιες. Λεπτές, καλλίγραμμες, ψηλές, αθλητικές……. Πόση πλήξη θα υπήρχε στον πλανήτη, αν όλες οι γυναίκες ήταν ίδιες.

Γι’ αυτό ο Θεός έδωσε μεγάλη ποικιλία, κάνοντας άλλες γυναίκες ψηλές, άλλες κοντές, άλλες στρουμπουλές, άλλες αδύνατες, άλλες με περιφέρεια, άλλες με πλούσιο στήθος, άλλες με ξανθά μαλλιά και άλλες με σκούρα, άλλες με μπούκλες και άλλες με ίσια μαλλιά. Μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα. Επιπλέον, έδωσε την καλοσύνη, το χιούμορ, την ευφράδεια λόγου, την εξωστρέφεια, την υπομονή, την ικανότητα και άλλα προσόντα, για να εξισορροπούνται τα μειονεκτήματα στην εμφάνιση, όπου υπάρχουν.

Αυτός είναι ο τέλειος κόσμος, που ζούμε για εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου. Γιατί η ζωή του ανθρώπου είναι μόνο μια απειροελάχιστη στιγμή, στην αιωνιότητα.

Για όλα όσα δεν σας αρέσουν στο σώμα σας, είμαστε εμείς εδώ, οι αισθητικοί-κοσμητολόγοι. Πρέπει, όμως, ν’ ακούτε τι σας λέμε. Όταν πηγαίνουμε στον ειδικό, λοιπόν, είμαστε όλο αφτιά ν’ ακούσουμε τι μας προτείνει. Αυτό που κάνουν κάποιες κυρίες, που τα γνωρίζουν όλα καλύτερα από τους ειδικούς, περιπλέκει τα πράγματα και οδηγεί σε λανθασμένα αποτελέσματα.
Μάιος προχωρημένος… Νέα και μορφωμένη… 15 κιλά πάνω από το κανονικό, με κυτταρίτιδα.
Λέει με αυτοπεποίθηση. Θα κάνω RF & Cavitation. Τα έκανα πέρσι και πήγα καλά. Θέλω κάτι γρήγορο (Χωρίς κόπο), σκέφτεται μέσα της.
Και όλο πληθαίνουν παρόμοια περιστατικά.

Δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά

Σημαίνει ότι όταν χρειάζονται 10 χρόνια για να εγκατασταθούν τα κιλά εκεί που σας ενοχλούν, και η κυτταρίτιδα που δεν έγινε σε μία νύχτα, αλλά χρειάστηκαν χρόνια για να εγκατασταθεί εκεί, πώς είναι δυνατόν το μαγικό μας ραβδί να μειώσει τους πόντους σε 5 επισκέψεις ή να εξαφανίσει την κυτταρίτιδα σε δύο βδομάδες. Σκεφτείτε το πόσο παράλογο είναι!

Διάβασε επίσης: Πώς να φροντίσετε το δέρμα σας το φθινόπωρο;

Καθημερινή φροντίδα σώματος – ρουτίνα

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας ν’ αγγίζει και να παρατηρεί ενεργά το σώμα σας, κάθε μέρα. Να το φροντίζετε καθημερινά. Η φράση «βάζουμε κρέμα» σημαίνει ότι το κάνουμε με ενεργή συμμετοχή σώματος και πνεύματος. Βάζουμε την κρέμα, χαϊδεύοντας το σώμα μας, προσπαθώντας να το γνωρίσουμε, κάνοντας διάγνωση του πώς είναι, τι έχει, αν υπάρχουν αλλαγές στο δέρμα, που μπορεί να μας ανησυχήσουν, παρατηρώντας τον εαυτό μας με μάτι διαγνωστικό και, ταυτόχρονα, θεραπευτικό.

Μετά το μπάνιο, βάζουμε:

• Ενυδατική κρέμα στις περιοχές του σώματος που θέλουν ενυδάτωση.
• Αδυνατιστικό προϊόν εκεί που έχουμε συσσώρευση τοπικού λίπους, κάνοντας ελαφρύ μασάζ και επιμένοντας στα πιο δύσκολα σημεία.
• Προϊόν κατά της κυτταρίτιδας στους μηρούς, ενώ με τα χέρια μας παρατηρούμε την περιοχή και περιμένουμε με τον καιρό να δούμε τις διαφορές.
• Ειδικό προϊόν στις μασχάλες για την κακοσμία.
• Προϊόν ματιών στα μάτια, εφαρμόζοντάς το με ειδικούς χειρισμούς για να βελτιώσουμε τους μαύρους κύκλους και το πόδι της χήνας.
• Ενυδατικό και προστατευτικό για τα χείλη.
• Συσφικτικό προϊόν στους προσαγωγούς και στο εσωτερικό των χεριών, αν έχουν ανάγκη.
• Χρησιμοποιούμε άλλο προϊόν για τον λαιμό και ντεκολτέ, κάνοντας ειδικούς χειρισμούς με σκοπό να τονώσουμε, αλλά και να κάνουμε σύσφιξη στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.
• Χρησιμοποιούμε άλλο προϊόν για το πρόσωπο, ανάλογα με τις ανάγκες του, κάνοντας πιο έντονο μασάζ.
• Κάνουμε ένα μασάζ στα πέλματα, εναλλάξ με ειδικό ενυδατικό προϊόν φροντίζοντας την επιδερμίδα ανάμεσα στα δάχτυλα, στην πελματιαία επιφάνεια, καθώς και στη ραχιαία επιφάνεια.
• Σηκώνουμε τα πόδια ψηλά, κάνοντας τη μισή λαμπάδα. Και σε αυτή τη στάση, μπορούμε να βάλουμε το καλσόν, το χειμώνα.
• Το καλοκαίρι μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα κρύο προϊόν, με μενθόλη, που θα δώσει φρεσκάδα και θα προστατεύσει τα πόδια από το πρήξιμο και θα τ’ ανακουφίσει από την κούραση που τα περιμένει στη διάρκεια μιας δύσκολης, ίσως, μέρας.

Η παραπάνω φροντίδα, πρέπει να είναι καθημερινή ρουτίνα.

Είναι ένας τρόπος να γνωρίσουμε και ν’ αγαπήσουμε το σώμα μας.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου δεν προλαβαίνω.
Πάντα στο καθημερινό μας πρόγραμμα εξυπηρετούμε τις ανάγκες μας κατά προτεραιότητα. Αυτή η ρουτίνα περιποίησης είναι προτεραιότητα. Μπορεί να γίνει σε ένα τέταρτο, ή αν έχετε χρόνο να δώσετε μεγαλύτερη φροντίδα και περισσότερο χρόνο.

Κι αν δε θέλετε, για διάφορους λόγους, να χρησιμοποιήσετε όλες αυτές τις διαφορετικές κρέμες, χρησιμοποιείστε μια απλή ενυδατική, απλά να γλιστράει το χέρι, πάνω στο δέρμα και να διευκολύνεται το χάδι.

Αν υιοθετήσετε αυτήν τη ρουτίνα που σας προτείνω, πολύ σύντομα θ’ αποκτήσετε άλλον εαυτό και άλλον αέρα. Θα είστε ο εαυτός σας. Θα ομορφύνετε ανέλπιστα, θα ηρεμήσετε, θα χαμογελάτε, θα έρθετε σ’ επαφή με το μέσα σας και το συναίσθημά σας. Μονοπάτι προς την αυτογνωσία.

Όλα τα παραπάνω προϊόντα θα τα βρείτε στον αισθητικό-κοσμητολόγο σας, μαζί με τις πολύτιμες συμβουλές του. Πώς να το κάνετε και τι προϊόντα να χρησιμοποιήσετε για τον μοναδικό και πολύτιμο εαυτό σας. Μη χρησιμοποιείτε αυτά που σας προτείνουν οι διάσημες. Μην εμπιστευτείτε αυτό που κάνει καλό στη φίλη σας. Ο καθένας είναι ξεχωριστός, μοναδικός κι έχει τις δικές του προσωπικές ανάγκες. Κι εσείς τις δικές σας. Μάθετε ν’ ακούτε την εσωτερική φωνή που σας μιλάει για τις ανάγκες σας. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας ν’ ακούει αυτήν τη φωνή. Αυτό το έχουμε ξεχάσει όλοι μας, γιατί μπερδευόμαστε με την πολυφωνία γύρω μας.

Και πιστέψτε με, η ρουτίνα αυτή θα σας ανοίξει τον δρόμο της εσωτερικής ομορφιάς που έχετε μέσα σας, και, σίγουρα, θα γίνετε ακαταμάχητη.

Ας μάθουμε να μας αρέσει ο εαυτός μας.

Αυτό που σκεπτόμαστε εμείς για τον εαυτό μας είναι πολύ πιο σημαντικό από αυτό που νομίζουν οι άλλοι για ‘μας.

Τσικούρη Λένα
Αισθητικός – Κοσμητολόγος
nefer.gr

Διάβασε επίσης: Αγάπα το σώμα σου!

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.