Η αλήθεια είναι ότι σήμερα επικρατεί μία σύγχυση για το ποια αποτρίχωση είναι η κατάλληλη για κάθε περίπτωση…

Ας πούμε, λοιπόν, μερικές πληροφορίες για καθεμία κι ο καθένας ας αποφασίσει ποια του ταιριάζει:

Laser αποτρίχωση:

Είναι μία φωτοθερμόλυση, δηλαδή, εκπέμπεται ένα φως μήκους κύματος από 755nm (Αlexandrite) που απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας και μετατρέπεται σε θερμότητα
με αποτέλεσμα να καταστρέφονται ή να αδρανοποιούνται οι θύλακες των τριχών.
Χρειάζονται σίγουρα κάποιες επαναλήψεις που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως για παράδειγμα το χρώμα της τρίχας, το χρώμα του δέρματος, ο χρόνος της επανάληψης, ο τύπος του μηχανήματος.
Οι τρίχες πέφτουν μέσα στις επόμενες ημέρες και είναι η ιδανική ριζική αποτρίχωση για πόδια, μπικίνι, μασχάλη, χέρια και ειδικά σε λευκές επιδερμίδες με σκουρόχρωμη τριχοφυΐα. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται από δερματολόγους.

IPL ή αλλιώς φωτοαποτρίχωση:

Παρόμοια αποτρίχωση με το laser που, όμως, εκπέμπει σε πιο χαμηλή ενέργεια και θεωρείται λιγότερο αποτελεσματική. Είναι ιδανική για πιο σκουρόχρωμα δέρματα και εφαρμόζεται από αισθητικούς.

Και οι δύο παραπάνω θεραπείες καλό θα είναι να μην εφαρμόζονται τους καλοκαιρινούς μήνες ή ταυτόχρονα με την έκθεση στον ήλιο.

Ηλεκτρόλυση:

Είναι η κλασική ριζική αποτρίχωση με τη βελόνα, η οποία καταστρέφει, με τρομερή επιτυχία, τον θύλακα των τριχών και αποκλείει την επανεμφάνισή τους. Σε ένα ειδικό στιλό εφαρμόζεται μία αποστειρωμένη και μίας χρήσης βελόνα και με ένα πεντάλ διοχετεύουμε στοχευμένα ηλεκτρισμό στον θύλακα της τρίχας.
Η τρίχα καταστρέφεται και αφαιρείται την ίδια στιγμή. Είναι μία αποτρίχωση άκρως αποτελεσματική και δοκιμασμένη
εδώ και πολλά χρόνια. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορούμε να δουλέψουμε μεγάλες επιφάνειες γιατί γίνεται τρίχα – τρίχα.
Είναι ιδανική για μουστάκι, πιγούνι, φρύδια, παρειές, στήθος, κοιλιά ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Μπορούμε να την εφαρμόσουμε σε όλους τους τύπους δέρματος και τριχών (ακόμη και στις άσπρες). Είναι μία εξειδικευμένη δουλειά που θα πρέπει να γίνεται υπεύθυνα. Εφαρμόζεται από εξειδικευμένους αισθητικούς.
Είναι μία μέθοδος για την οποία θα μπορούσα να γράφω και να μιλάω για ώρες!

Αποτρίχωση με κερί:

Η μέθοδος αυτή απομακρύνει τις ανεπιθύμητες τρίχες, διαρκεί περίπου ένα μήνα και μετά χρειάζεται επανάληψη. Θα πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά στις μεγάλες επιφάνειες του σώματος (πόδια, χέρια).
Υπάρχουν δύο είδη κεριού, το ζεστό και το κρύο. Ένας τρόπος για να τα ξεχωρίζετε, καθώς και το κρύο είναι, ουσιαστικά, χλιαρό είναι ότι εδώ χρησιμοποιούμε ειδικές ταινίες, ενώ το ζεστό το αφαιρούμε με το χέρι.
Η αποτρίχωση, γενικά, είναι ένα σημαντικό θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε ξανά εκτενέστερα γιατί μας απασχολεί όλους. Ελπίζω να κατάφερα να σας μεταφέρω, όσο πιο συγκεκριμένα και κατανοητά μπορούσα, τη γνώση μου!

Image by Jan Vašek from Pixabay

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.