Η Αναστασία Ζαχαροπούλου είναι ένα κορίτσι 29 ετών, έχει σπουδάσει χημεία και κοσμητολογία και έκανε τα πρώτα της βήματα στον χώρο των καλλυντικών, κάπου στις αρχές του 2020, δημιουργώντας την εταιρεία «love&strife». Μας άνοιξε την πόρτα στον μαγικό κόσμο της ομορφιάς, και γνωρίσαμε τα προϊόντα της και τη φιλοσοφία της γύρω από αυτά! Γιατί, όπως λέει και ίδια, «Η χημεία είναι το εργαλείο που μας βοηθά να φέρουμε την καλύτερη εκδοχή της φύσης στο δέρμα σας.».

Ας τα πάρουμε, όμως, από την αρχή. Πως διάλεξες να σπουδάσεις χημικός;

Δε θα πω ότι πάντα ήθελα να γίνω χημικός. Αλλά στο σχολείο η Χημεία ήταν ένα από τα μαθήματα που μου άρεσαν και είχα την τύχη να έχω και καθηγητές οι οποίοι δίδασκαν το μάθημα με τέτοιο τρόπο που ήταν εύκολο να το αγαπήσεις. Πολύ σημαντικό ήταν, επίσης, το ότι μια επιστήμη σαν τη Χημεία έχει το καλό ότι σου δίνει πάρα πολλές επιλογές σχετικά με το τι θα μπορούσες να κάνεις.

Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την κοσμητολογία;

Η ενασχόληση με την περιποίηση του δέρματος ξεκίνησε περίπου στην εφηβεία, όταν ξεκίνησαν και τα σπυράκια. Μου άρεσε να δοκιμάζω καλλυντικά από διάφορες εταιρείες και να διαβάζω τις ετικέτες των καλλυντικών. Στη σχολή, όμως, συνειδητοποίησα ότι αυτό που μου άρεσε να κάνω στον ελεύθερό μου χρόνο μπορούσα μέσα από τις σπουδές μου να το κάνω επάγγελμα. Αργότερα άρχισα να μαθαίνω και τι κάνει το κάθε συστατικό κι αυτό μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον μου για τον κλάδο.

Πώς παρουσιάστηκε η ιδέα να ιδρύσεις την εταιρεία σου, «love&strife»;

Το μικρόβιο μπήκε όταν ξεκίνησα τις μεταπτυχιακές σπουδές μου οι οποίες συνδύαζαν γνώσεις πάνω στην παρασκευή καλλυντικών αλλά και στο marketing. Ακριβώς επειδή οι θετικές επιστήμες δίνουν ένα τόσο ευρύ φάσμα απασχόλησης, πολλά άτομα επιλέγουν να κάνουν και μεταπτυχιακές σπουδές, προκειμένου να πάρουν μία πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση σχετική με αυτό που θέλουν να ακολουθήσουν ως επάγγελμα. Έτσι έκανα κι εγώ! Και όσο περνούσαν τα χρόνια τόσο πιο σίγουρη ήμουν για το ότι ήθελα να κάνω κάτι δικό μου.

Με ενθουσίαζε η ιδέα του να αναπτύξω μία εταιρεία από την αρχή, όχι μόνο το κομμάτι της παρασκευής του προϊόντος αλλά και της μετάδοσης της πληροφορίας για το τι μπορεί να κάνει αυτό το προϊόν. Πολλές φορές ο κόσμος πιστεύει ότι τα καλλυντικά είναι μόνο ωραία αρώματα και χρώματα. Είναι ΚΑΙ αυτά! Όμως, πίσω από ένα προϊόν κρύβεται μία ολόκληρη επιστήμη. Κι αυτό είναι κάτι που θέλω να βγει προς τα έξω.

«love&strife»
«Η φωτιά, με τη μάσκα αργίλου, αντιπροσωπεύει την ενέργεια του καθαρισμού.»

Ζούμε στην εποχή που οι πληροφορίες βρίσκονται παντού, κι όμως πολλές φορές αυτό μας οδηγεί σε σύγχυση. Στον χώρο των καλλυντικών, για παράδειγμα, επικρατεί μεγάλος φόβος απέναντι στα «χημικά» συστατικά και στο τι συστατικά ΔΕΝ περιέχουν τα προϊόντα. Οι επιλογές μας καλό είναι να γίνονται με επίγνωση, και όχι να καθοδηγούνται από φόβο για τα προβλήματα που θα έχουμε, αν δε χρησιμοποιήσουμε το εκάστοτε προϊόν.

Θέλω να βοηθήσω τον κόσμο να μάθει πώς δουλεύει το δέρμα και ποιες είναι οι δράσεις των διαφόρων συστατικών, γιατί είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην επιλογή προϊόντων πιο κατάλληλων για το κάθε άτομο. Πιστεύω ότι η βιομηχανία μπορεί και οφείλει να αλλάξει, και θα ήθελα να είμαι κομμάτι αυτής της αλλαγής.

Τι σημαίνει για εσένα «love&strife»;

«love&strife» για μένα σημαίνει ισορροπία. Το όνομα και η βασική ιδέα της εταιρείας έχει να κάνει με την ισορροπία. Η αγάπη (love) και η διαμάχη (strife), σύμφωνα με τον Εμπεδοκλή, είναι οι 2 δυνάμεις που ενώνουν ή διαχωρίζουν τα στοιχεία της φύσης για να δημιουργήσουν τον κόσμο μας. Η μία δύναμη δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς την άλλη, και οι δύο τους βρίσκονται σε μία αιώνια μάχη για ισορροπία.

Την ίδια ισορροπία μπορούμε να τη βρούμε και στις ανάγκες του δέρματος. Κάθε δέρμα είναι διαφορετικό. Και σίγουρα δε δουλεύουν όλα τα καλλυντικά για όλους. Μπορεί αυτό που για ‘μένα είναι ιδανικό για κάποιο άλλο άτομο να είναι αδιάφορο. Οπότε, το να ακούς τις ανάγκες του δέρματός σου και να μπορείς να βρεις τη δική σου ισορροπία είναι πολύ σημαντικό. Δεν υπάρχει μια μαγική κρέμα που διορθώνει τα πάντα. Η περιποίηση του δέρματος χρειάζεται χρόνο και υπομονή.

Στη «love&strife» θέλουμε να φέρουμε ισορροπία και ανάμεσα στη χημεία και στη φύση. Η φύση είναι μια ατελείωτη πηγή έμπνευσης. Η χημεία, όμως, είναι το μέσο που μας βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε όλα αυτά τα φυσικά συστατικά προς όφελός μας. Η ισορροπία βρίσκεται παντού!

«love&strife»
«Το νερό, με τη μάσκα ενυδάτωσης, αντιπροσωπεύει την ενέργεια της γαλήνης.»

Ποια είναι τα προϊόντα σου;

Η πρώτη σειρά προϊόντων της εταιρείας αποτελείται από 4 μάσκες προσώπου. Κάθε στοιχείο της φύσης αντιπροσωπεύει και μία διαφορετική ενέργεια και έχει ένα διαφορετικό στόχο-αποτέλεσμα για το δέρμα. Ακόμα και τα συστατικά που περιέχει κάθε μάσκα έχουν εμπνευστεί από το εκάστοτε στοιχείο σε συνδυασμό πάντα με το αποτέλεσμα που θέλαμε να έχει η μάσκα.

Το νερό με τη μάσκα ενυδάτωσης αντιπροσωπεύει την ενέργεια της γαλήνης. Ο αέρας με τη μάσκα απολέπισης, την ενέργεια της ανανέωσης. Η γη με τη μάσκα νυκτός, την ενέργεια της θρέψης. Και τέλος η φωτιά με τη μάσκα αργίλου, την ενέργεια του καθαρισμού.

Ξεκίνησα με τις μάσκες προσώπου, γιατί για ‘μένα είναι ίσως το προϊόν που περιγράφει καλύτερα την έννοια της αυτοφροντίδας (selfcare). Είναι ένα προϊόν άμεσα συνδεδεμένο με τη χαλάρωση και την αφιέρωση λίγου χρόνου στον εαυτό μας.

«love&strife»
«Ο αέρας, με τη μάσκα απολέπισης, αντιπροσωπεύει την ενέργεια της ανανέωσης.»

Ποιο θα πρότεινες, σε ποιον και γιατί;

Οι μάσκες, όπως θα δείτε, δεν είναι χωρισμένες με βάση την ηλικία ή το φύλο. Ο διαχωρισμός, λοιπόν, των προϊόντων και η επιλογή των συστατικών της κάθε μάσκας έγινε με βάση τις διαφορετικές ανάγκες που μπορεί να έχει ένα δέρμα. Κάθε άτομο μπορεί να δημιουργήσει τον δικό του συνδυασμό προϊόντων με βάση το τι νιώθει πως χρειάζεται το δέρμα του.

Η μάσκα του νερού είναι κατάλληλη για όλα τα είδη δέρματος με έμφαση στα πιο αφυδατωμένα δέρματα. Περιέχει συστατικά, όπως φυτικής προέλευσης κολλαγόνο, σπιρουλίνα, εκχύλισμα φυκιών και πανθενόλη, με στόχο την ενυδάτωση της επιδερμίδας και τη μείωση της ποσότητας του νερού που εξατμίζεται μέσω του δέρματος.

Τη μάσκα του αέρα θα την πρότεινα σε δέρματα πιο θαμπά που μπορεί να έχουν κάποια δυσχρωμία ή ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Η μάσκα περιέχει συστατικά, όπως νιασιναμίδη, βιταμίνη C, εκχύλισμα ιβίσκου και κόκκους κυτταρίνης για την ενίσχυση του δερματικού φραγμού και την προστασία από το οξειδωτικό στρες.

Τη μάσκα της γης θα την πρότεινα σίγουρα σε πιο ταλαιπωρημένα και ξηρά δέρματα. Περιέχει συστατικά όπως retinyl palmitate (παράγωγο της ρετινόλης), εκχύλισμα σπόρων λούπινου, squalane και ελαιόλαδο με στόχο να καταπραΰνει την επιδερμίδα και να επαναφέρει την ελαστικότητα μέσω της θρέψης.

Τέλος, η μάσκα της φωτιάς έχει σχεδιαστεί για πιο λιπαρά και με τάσεις για ακμή δέρματα. Περιέχει καολίνη (ορυκτό αργίλου), ενεργό άνθρακα, σαλικυλικό οξύ και έλαιο από σπόρους κάνναβης. Βοηθάει στην απορρόφηση της περίσσειας λιπαρότητας της επιδερμίδας, χωρίς, όμως, να την αφήνει ξηρή, και μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της όψης των μαύρων στιγμάτων και της ακμής

«love&strife»
«Η γη, με τη μάσκα νυκτός, αντιπροσωπεύει την ενέργεια της θρέψης.»

Πού μπορούμε να βρούμε τα προϊόντα σου;

Μπορείτε να βρείτε τα προϊόντα online στο site μας www.lovenstrife.com. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει φυσικό κατάστημα, όμως σχεδιάζουμε συνεργασίες με ήδη υπάρχοντα φυσικά καταστήματα στο μέλλον.

Τι είναι «ομορφιά» για ‘σένα;

Όταν ακούμε τη λέξη ομορφιά, συνήθως το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση. Όμως, η ομορφιά για ‘μένα είναι συναίσθημα. Ομορφιά είναι να μπορείς να νιώθεις άνετα με τον εαυτό σου.

Σίγουρα η βιομηχανία της ομορφιάς έχει δημιουργήσει μία πολύ συγκεκριμένη αφήγηση για το τι θεωρείται όμορφο και τι θεωρείται άσχημο και έχει βάλει το χεράκι της στο να μας δυσκολεύει να νιώσουμε όμορφοι. Υπάρχει μια συνεχής πίεση να βελτιώνουμε την εμφάνισή μας και να κρύβουμε τα σημάδια του χρόνου ή οτιδήποτε θεωρείται «ατέλεια».

Δεν είναι σε καμία περίπτωση κακό να θέλεις να αλλάξεις κάτι πάνω σου. Κακό είναι να νιώθεις άσχημα, επειδή δε θέλεις να αλλάξεις κάτι πάνω σου.

Οι εταιρείες έχουμε μεγάλη ευθύνη σε αυτό και ελπίζω ότι η «love&strife» θα καταφέρει να βοηθήσει στον επαναπροσδιορισμό των προτύπων ομορφιάς και στο να νιώθει κάθε άτομο όμορφο και άνετα με τον εαυτό του.

Ποια είναι τα σχέδια της εταιρείας σου για το μέλλον;

Ιδέες υπάρχουν πολλές! Ετοιμάζουμε ένα νέο επαναχρησιμοποιήσιμο προϊόν που πιστεύω ότι θα έρθει να συμπληρώσει τέλεια τις μάσκες προσώπου και συμβαδίζει με τις αξίες της εταιρείας. Ο στόχος είναι να υπάρξουν στο μέλλον κι άλλα προϊόντα περιποίησης, ώστε να μπορέσουμε να καλύψουμε όσο το δυνατόν περισσότερες διαφορετικές ανάγκες έχουν τα δέρματα.

Θα συνεχίσουμε το ίδιο μοτίβο με 4 διαφορετικές εκδοχές κάθε νέου προϊόντος, μία για κάθε στοιχείο της φύσης. Έτσι το κάθε άτομο θα μπορεί να δημιουργήσει τη δική του ισορροπία, διαλέγοντας προϊόντα από ένα ή περισσότερα στοιχεία.

Θα ήθελες να μοιραστείς με τις αναγνώστριες του Miss Or Madam το μυστικό της δικής σου επιτυχίας;

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ένα μυστικό που οδηγεί στην επιτυχία. Σίγουρα χρειάζεται υπομονή, επιμονή, πολλή δουλειά, χρόνο και, φυσικά, χρήματα. Δυστυχώς, όμως, δεν ξεκινάμε όλοι οι άνθρωποι τις προσπάθειές μας με τα ίδια εφόδια και αυτό είναι που μπορεί να κάνει κάποιες προσπάθειες πιο εύκολες ή πολύ πιο δύσκολες.

Θεωρώ πως στη μέχρι τώρα πορεία μου υπήρξα πολύ τυχερή, γιατί μπόρεσα να σπουδάσω και να ασχοληθώ με ένα αντικείμενο που αγαπώ. Ελπίζω η «love&strife», κάποια στιγμή, να φτάσει στο σημείο να μπορεί να βοηθήσει κι άλλους ανθρώπους να πετύχουν τα όνειρά τους!

Ακολουθήστε την εταιρεία «love&strife» στο Instagram ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.