Την έναρξη του νέου επιταχυντή ιδεών, (early-stage idea) «Empowering Women Agripreneurs», (EWA), με αντικείμενο την ενδυνάμωση γυναικών επιχειρηματιών στον κλάδο της αγροδιατροφής στην Ελλάδα, ανακοίνωσαν το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας- Τομέας Τροφίμων ΕΙΤ Food και οι Industry Disruptors – Game Changers, σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Future Agro Challenge» και τον Οργανισμό «Νέα Γεωργία Νέα Γενιά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια έξι (6) μήνες και απευθύνεται, αποκλειστικά, σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στον ευρύτερο τομέα του τρόφιμου και της αγροτικής παραγωγής.

Σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχύσει τις επιχειρηματικές δεξιότητες των ωφελούμενων, προκειμένου να αναπτύξουν ιδέες και καινοτόμες λύσεις που απαντούν σε σύγχρονες προκλήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Οι «Industry Disruptors» θέτουν ως προτεραιότητα τη δημιουργία ενός εξωστρεφούς οικοσυστήματος στον αγροδιατροφικό τομέα που ενθαρρύνει και αναδεικνύει την καινοτόμο επιχειρηματικότητα σε παγκόσμια κλίμακα. Σε αυτό το πλαίσιο, υλοποιούν το συγκεκριμένο έργο, και προσφέρουν σε γυναίκες που ενδιαφέρονται να σταδιοδρομήσουν σε αυτόν τον τομέα ευκαιρίες δικτύωσης αλλά και τα απαραίτητα εφόδια για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών τους.

Οι ωφελούμενες του προγράμματος θα είναι, συνολικά, δέκα (10) και θα έχουν την ευκαιρία:

– Να λάβουν εντατική καθοδήγηση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους, από ειδικούς του τομέα των επιχειρήσεων και της αγροδιατροφής.

– Να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις επιχειρηματικότητας και δικτύωσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

– Να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως και 10.000 ευρώ έκαστη.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές έως τις 13 Ιουνίου 2021.

Μ.Τσιβ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Η Μαρία Βλάχου, το σύμβολο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, πέθανε σε ηλικία 39 ετών

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.