Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2022

Κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής είναι μια κρίσιμη υπενθύμιση για την εκ νέου δέσμευση σε στρατηγικές και πρωτοβουλίες που προωθούν την καλύτερη παραγωγή τροφίμων, την καλύτερη διατροφή, ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Η παρατεταμένη πανδημία, οι απειλές από την κλιματική αλλαγή, οι αυξανόμενες τιμές και οι παγκόσμιες συγκρούσεις οδήγησαν όλα σε περίπου 828 εκατομμύρια ανθρώπους να αντιμετωπίσουν έλλειψη τροφίμων το 2021, γεγονός που επιδεινώνει την κατάσταση όσον αφορά την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια. Περίπου 150 εκατομμύρια άτομα έχουν προστεθεί από τον περασμένο χρόνο!!

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής 2022: Το θέμα της ημέρας

Το θέμα για το 2022 είναι «Ασφαλές φαγητό σήμερα για ένα υγιές αύριο», το οποίο τονίζει ότι η παραγωγή και η κατανάλωση ασφαλών τροφίμων έχει «άμεσα και μακροπρόθεσμα οφέλη για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την οικονομία».

Τι μπορείτε να κάνετε;

– Το πρώτο βήμα είναι να εκπαιδεύσετε τους ανθρώπους γύρω σας, ειδικά τα παιδιά σας για αυτήν την ημέρα και τον σκοπό της.

– Δώστε τους πόρους για να κάνουν τα παιδιά να σκεφτούν και να μιλήσουν για την πείνα, τη σπατάλη τροφίμων και άλλα.

– Χρησιμοποιήστε αυτή την ευκαιρία για να κάνετε τα παιδιά σας να σκεφτούν πόσα οφέλη έχει μία ισορροπημένη διατροφή.

– Προγραμματίστε δραστηριότητες και εκδηλώσεις για το θέμα αυτό ώστε να προβληματιστούν ακόμη παραπάνω. Για ένα καλύτερο αύριο…

– Δωρίστε τρόφιμα αντί να τα σπαταλήσετε!

Στοιχεία από Zee News

Διάβασε επίσης: Τι σημαίνει όταν λέμε υγιεινή διατροφή;

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.