Ο παγκόσμιος τουρισμός γιορτάζει, σήμερα, Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και η Ελλάδα συμμετέχει ενεργά σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που καθιερώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού το 1970 και εορτάζεται από το 1980.

Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους

Φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2019 είναι “Τουρισμός και Εργασία: Ένα καλύτερο μέλλον για όλους”. Ο ρόλος του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι σημαντικός. Δημιουργεί το 10% των παγκόσμιων θέσεων εργασίας, ενώ στην Ελλάδα η συνολική συμμετοχή του τουριστικού κλάδου στην απασχόληση αγγίζει το 25,9%.

Με αφορμή αυτή την ημέρα γιορτής το Υπουργείο Τουρισμού έχει φροντίσει να υπάρχει ελεύθερη είσοδος στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης από τις 9 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής. Επίσης, από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας θα είναι ελεύθερη η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα, στην Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ διοργανώνουν εκδήλωση από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ στην Πλατεία Συντάγματος με παρουσιαστή τον Γιώργο Λιανό.

Θα μοιραστεί ενημερωτικό υλικό, μπλουζάκια, καπελάκια και τσάντες, ενώ όσοι περάσουν από το Σύνταγμα θα μπορούν να συμμετέχουν σε κλήρωση για 2 δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια εντός της Επικράτειας.

Διάβασε επίσης:Τα ταξίδια αποτελούν την καλύτερη επένδυση που μπορούμε να κάνουμε στη ζωή μας

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.