Πότε είναι η σωστή ώρα για να επισκεφτώ για πρώτη φορά αισθητικό;

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση σε αυτό το ερώτημα, καθώς η κάθε περίπτωση διαφέρει…το δέρμα σου είναι ο οδηγός και αυτό πρέπει να ακούς!

Όταν έχουμε ένα δέρμα λιπαρό και ακνεϊκό που τροφοδοτείται από τις “ανήσυχες” ορμόνες των νέων καλό θα είναι να το προσέξουμε εγκαίρως. Η πρώτη μας επαφή, λοιπόν, μπορεί να είναι για να κάνουμε έναν βαθύ και σωστό καθαρισμό προσώπου. Αυτό μπορεί να σημαίνει ακόμα και την τρυφερή ηλικία των δώδεκα, δεκατριών ή και δεκατεσσάρων χρόνων.

Ένας άλλος λόγος που μπορεί να μας οδηγήσει σε μία επίσκεψη σε αισθητικό είναι ο πρώτος επαγγελματικός σχηματισμός και το “καθάρισμα” των φρυδιών. Η κατάλληλη χρονική στιγμή, και σε αυτήν την περίπτωση, είναι σχετική.

Σε ποια ηλικία μπορεί να γίνει η πρώτη αποτρίχωση;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος που επισκεπτόμαστε πρώτη φορά αισθητικό είναι για την πρώτη μας αποτρίχωση, είτε στα πόδια, στη μασχάλη και στο μπικίνι είτε στο πρόσωπο, λόγω ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.
Ο κατάλληλος χρόνος εξαρτάται από το πόσο έντονη είναι η τριχοφυΐα και πόσο ενοχλητική αρχίζει να είναι στις δραστηριότητες της νεάνιδας! Οι αθλήτριες, για παράδειγμα, αλλά και οι αθλητές αναγκάζονται να αποτριχωθούν νωρίτερα.

Το ορμονικό, επίσης, είναι ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει την τριχοφυΐα και, κατ΄επέκταση, την πρώτη φορά που θα γίνει η αποτρίχωση. Εγώ συνηθίζω να λέω ότι η σωστή ώρα είναι αυτή που αρχίζει η τριχοφυΐα να είναι δυσάρεστη στο εκάστοτε παιδί…είτε πρακτικά είτε ψυχολογικά!

Photo: Ισμήνη Κουτσοχιόνη
Photo by https://dadoudis.com/

 

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.