Αρχική Συνεργάτες Ιωάννα Τσίγγανου

  Ιωάννα Τσίγγανου

  0

  Είμαι ψυχολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (αρ. άδειας ασκήσεως επαγγέλματος 10/1319, 8-4-2005) με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Αγωγή στο Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πιστεύω στη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση γι’ αυτό και παρακολουθώ συστηματικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και συνέδρια.

  Έχω παρακολουθήσει τετραετή εκπαίδευση στην ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία μέσω ψυχοδράματος στο London Centre for Psychodrama και στο Ελληνικό Κέντρο Ψυχοδράματος «Ζεύξις», ενώ το 2018 ολοκλήρωσα την εκπαίδευσή μου στην αφηγηματική ψυχοθεραπεία στο Ινστιτούτο Αφηγηματικής Ψυχοθεραπείας και Κοινοτικής Πρακτικής σε συνεργασία με το Dulwich Center. Δραστηριοποιούμαιι ως ψυχολόγος από το 2007 και έχω εργαστεί σε μεταδευτεροβάθμιες εκπαιδευτικές δομές, μονάδες ειδικής αγωγής και μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης στον Νομό Χαλκιδικής.

  Τρέφω ιδιαίτερη αγάπη για τον συντονισμό των ομάδων γονέων, πιστεύοντας βαθιά στην ανάγκη των γονέων για μοίρασμα σκέψεων και συναισθημάτων. Συμμετέχω με παρουσιάσεις και αναρτημένες εργασίες σε επιστημονικά συνέδρια και οργανώνω ομιλίες σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους σε πολλές περιοχές του Νομού Χαλκιδικής, καθώς έχω βιώσει την ανάγκη των ανθρώπων για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών.
  Από το 2012 διατηρώ γραφείο ως ιδιώτης ψυχολόγος στον Πολύγυρο, στα Νέα Μουδανιά και στην Κασσάνδρεια, παρέχοντας υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης και ειδικής διαπαιδαγώγησης σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους. Συνεργάζομαι με επόπτη παιδοψυχίατρο και ψυχολόγο για την αποτελεσματικότερη παροχή υπηρεσιών, ενώ πιστεύω στη δύναμη και στην αναγκαιότητα της προσωπικής θεραπείας ως μέσο προσωπικής εξέλιξης και αυτοπραγμάτωσης.

  www.ioannatsigganou.gr

  Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.