Αρχική Συνεργάτες Λίλιαν Τυροπούλου

  Λίλιαν Τυροπούλου

  0

  Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (MSc) στη Γνωσιακή Νευροεπιστήμη από το University College London (UCL) όπου ήμουν μέλος της ερευνητικής ομάδας για τη γνωσιακή λειτουργία του πλήθους (crowd cognition) και είμαι στο τρίτο έτος πρακτικής άσκησης δεύτερου μεταπτυχιακού (ΜSc) στη Συνθετική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία στο Πανεπιστήμιο του Derby. Παράλληλα, διεξάγω τη μεταπτυχιακή μου έρευνα σχετικά με το πώς τα προσωπικά στοιχεία του θεραπευτή (στοιχεία προσωπικότητας, φύλο, τύπος προσκόλλησης) επηρεάζουν τη θεραπευτική σχέση και τη θεραπευτική ικανότητα.

  Η πρώτη μου μεταπτυχιακή έρευνα εστίαζε στο κατά πόσο οι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για επιρροή (Tyropoulou, L., Hertz, U. & Bahrami, B. 2016. “Are people willing to pay for influence? A computer task based on ‘advisers-client’ paradigm.”).

  Στα πλαίσια της πρακτικής μου έχω συνεργαστεί με το ΓΟΝ.ΙΣ, όπου εκπαιδεύτηκα και παρείχα συμβουλευτική και γραμματειακή υποστήριξη σε γονείς, ενώ, παράλληλα, ολοκληρώνω την πρακτική μου στο ιδιωτικό γραφείο της Αθηνάς Τριγένη (Roots wellness center). Ως εθελόντρια έχω συνεργαστεί με την Μ.Κ.Ο. «Άνοδος», όπου συμμετείχα σε ομάδες γνωσιακής αποκατάστασης και προώθηση αυτονομίας των ενδιαφερόμενων μαζί με τη θεραπευτική ομάδα.

  Πρόσφατα, έγινα εθελόντρια στο Πολύχρωμο Σχολείο που προάγει την εκπαίδευση σε ζητήματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού, Ταυτότητας Φύλου & Χαρακτηριστικών Φύλου στον εκπαιδευτικό χώρο. Έχω, επίσης, βοηθήσει σε μεταφράσεις κι έχω συνεργαστεί και με την Ε.Δ.Ρ.Α. σε οργανώσεις δραστηριοτήτων.

  Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο University of Greenwich του Λονδίνου (BSc Psychology, 1st class Honours, αριστούχα), μέσω του New York College of Athens, όπου βραβεύτηκα με τον πρώτο βαθμό της τάξης μου και τον δεύτερο καλύτερο βαθμό διεθνών μαθητών του πανεπιστημίου της χρονιάς 2015.

  Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου διεξήγαγα την πειραματική έρευνά μου σχετικά με τις επιδράσεις της μουσικής βιομηχανίας, μέσω Υoutube στην εικόνα σώματος, προτείνοντας προστατευτικές παρεμβάσεις, σε συνεργασία με την Δρ. Νατάσσα Σουρέτη και το Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ και το τμήμα διατροφικών διαταραχών (Tyropoulou, L., Soureti, A., Michopoulos, I. & Douzenis, A. 2015. “Can the effects of the exposure to thin images in music videos be counteracted via a Photoshop intervention?”).

  Εκτός από τις πανεπιστημιακές σπουδές, έχω εκπαιδευτεί σε τεχνικές Gestalt και κάνω εξειδικευμένη εκπαίδευση σε «Θέματα Σεξουαλικού Προσανατολισμού & Ταυτότητας Φύλου στην Ψυχοθεραπεία (ΛΟΑΤΚΙ+)» από την Εύα Σπίνου.
  Επιπλέον, έχω παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και στο Λονδίνο, σχετικά με την ψυχολογία και τη νευροεπιστήμη.

  Είμαι μέλος του British Association of Counselling and Psychotherapy (BACP/ student).

  Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.