Αρχική Συνεργάτες Ανδρεάννα Χριστοδούλου

  Ανδρεάννα Χριστοδούλου

  0

  Ονομάζομαι Ανδρεάνα Χριστοδούλου και είμαι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στην ψυχολογία παιδιών και εφήβων. Έχω πραγματοποιήσει τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύτηκα στην Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία παιδιών και εφήβων στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

  Έχω εκπαιδευτεί, επιπλέον, στη Συστημική Οικογενειακή θεραπεία, στη Γνωστική-Συμπεριφορική θεραπεία, στην Υπαρξιακή ψυχοθεραπεία και στην Παιγνιοθεραπεία. Επιπρόσθετα, υπήρξα ασκούμενη ψυχολόγος στις ψυχιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων Παπαγεωργίου και Ιπποκράτειο, όπου πραγματοποιούσα αξιολόγηση, διάγνωση και θεραπευτική παρέμβαση σε παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές, μαθησιακές και αναπτυξιακές δυσκολίες.

  Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης έχω εργαστεί και στο Κέντρο υποστήριξης Νέων της «Άρσις», όπου παρείχα ψυχοκοινωνική και μαθησιακή υποστήριξη σε παιδιά μεταναστών. Ακόμα, έχω εργαστεί εθελοντικά στο Συμβουλευτικό κέντρο της Μέριμνας, μη κυβερνητικής οργάνωσης για την ψυχολογική υποστήριξη παιδιών και εφήβων που βιώνουν πένθος ή πάσχουν από χρόνια ή καταληκτική, για τη ζωή, ασθένεια.

  Τώρα διατηρώ ιδιωτικό γραφείο στη Θεσσαλονίκη, όπου παρέχω ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά, εφήβους, οικογένειες, ενήλικες και ζευγάρια. Παράλληλα, εργάζομαι σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου παρέχω ομαδική συμβουλευτική σε εφήβους και συνεργάζομαι με ακαδημίες ποδοσφαίρου παιδιών και εφήβων. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει ο τέλειος γονιός, ο τέλειος σύζυγος ή το τέλειο παιδί…πιστεύω, όμως, και ότι ο κάθε άνθρωπος έχει κάτι όμορφο και ξεχωριστό μέσα του και αυτό είναι που προσπαθώ να εντοπίσω και να αξιοποιήσω μέσα από την επαφή μου μαζί του.

  Ονειρεύομαι έναν κόσμο με περισσότερη κατανόηση και λιγότερη επικριτικότητα, που ακούει περισσότερο και μιλάει λιγότερο, που είναι περισσότερο αλληλέγγυος και λιγότερο εγωιστικός.

  www.andreanachristodoulou.com

  Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.