Αρχική Συνεργάτες Μαρία Κουρλή

  Μαρία Κουρλή

  0

  Είμαι ψυχολόγος, απόφοιτη του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1988-2002). Ειδικεύτηκα στην Ατομική Γνωστική – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (2007-2013) και στην Ομαδική Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (2013-2014) στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς, παράρτημα Μακεδονίας.
  Εργάστηκα εθελοντικά σε προγράμματα εκπαίδευσης και αυτόνομης διαβίωσης στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (1999-2003) και ως φροντιστής ΑμεΑ σε κατασκηνώσεις της ΕΣΒΕ και του ΚΕΑ Καλαμαριάς (1999-2006). Το 2002 ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση στο Εθνικό Ίδρυμα Κωφών Θεσσαλονίκης, όπου συμμετείχα σε συνεδρίες με κωφά και βαρήκοα νήπια και σε συμβουλευτικές συνεδρίες γονέων.

  Από το 2003 έως το 2005 εργάστηκα ως ψυχολόγος στο Κ.Ε.Κ.Υ.Κ.Α.με Α Κεφαλληνίας, όπου παρείχα ψυχική υποστήριξη σε άτομα με σωματικές αναπηρίες και αναπτυξιακές διαταραχές. Το 2017 εργάστηκα ως εξωτερικός συνεργάτης στο Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, βοηθώντας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την υποστήριξη ευάλωτων πληθυσμών (παιδιών, γυναικών, ανέργων, μεταναστών) και συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Ζήσε Χωρίς Εκφοβισμό». Το 2019 ξεκίνησα τη συνεργασία μου με τη Χ.Ε.Ν Πανοράματος ως ψυχολόγος σε ομάδες αυτογνωσίας γυναικών.
  Από το 2010 μέχρι το 2011 αρθρογραφούσα στο μηνιαίο περιοδικό της Θεσσαλονίκης, «Αυλαία». Από το 2012 μέχρι το 2018 τα άρθρα μου δημοσιεύονταν στην επαγγελματική μου ιστοσελίδα www.mariakourli.gr.

  Από το 2009 έως σήμερα εργάζομαι ως ιδιώτης ψυχολόγος με έδρα την Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Ασχολούμαι με την ατομική ψυχοθεραπεία, με την ψυχοθεραπεία ζεύγους και την ομαδική ψυχοθεραπεία, παρέχοντας τις υπηρεσίες μου σε ενηλίκους, παιδιά και εφήβους. Απώτερος στόχος μου η εμβάθυνση στα φαινόμενα του ανθρώπινου ψυχισμού, η παροχή υποστήριξης και βοήθειας, η ψυχική ωρίμαση και η διεύρυνση του πνευματικού ορίζοντα τόσο του δικού μου όσο και των θεραπευομένων μου.

  Στον ελεύθερό μου χρόνο μου αρέσει να γράφω τόσο κείμενα λογοτεχνικά όσο και ενημερωτικά άρθρα που αφορούν στην ψυχική υγεία. Αγαπώ την ποίηση, την κλασική λογοτεχνία, τις εικαστικές τέχνες, το θέατρο και τον κινηματογράφο. Ο λόγος σε κάθε του μορφή αποτελεί για εμένα μία συνεχή πρόκληση για δημιουργία, για επικοινωνία, για αυτοέκφραση, για πνευματική αναζήτηση και για επαφή.

  Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.