Αρχική Συνεργάτες Θάλεια Καρδάτου

  Θάλεια Καρδάτου

  0

  Από μικρή είχα έφεση στις επιστήμες υγείας, και πάντα με ευχαριστούσε να βοηθάω τους ανθρώπους να αλλάξουν τρόπο ζωής, ώστε να είναι περισσότερο υγιείς και χαρούμενοι. Παράλληλα, μου άρεσε ιδιαίτερα να ασχολούμαι με τη διατροφή, είτε μαγειρεύοντας είτε ψάχνοντας συνταγές και τεχνικές, για να κάνω το φαγητό μου νόστιμο και θρεπτικό, ταυτόχρονα. Έτσι, ασχολήθηκα με τον τομέα της Διατροφής, κι επίσημα, με την εισαγωγή μου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 2006.

  Όσο βαθύτερα εισχωρούσα στην επιστήμη αυτή τόσο περισσότερο με συνέπαιρνε, ώσπου, με την πάροδο των χρόνων, αυτό που με κέρδισε ήταν ο τομέας της Κλινικής Διατροφής. Ακόμη και σήμερα ο ενθουσιασμός μου είναι πολύ μεγάλος, όταν βοηθάω τους ασθενείς μου να ρυθμίσουν τον διαβήτη τους, να μειώσουν τα επίπεδα χοληστερόλης, να ελαχιστοποιήσουν τα συμπτώματα του ευερέθιστου εντέρου τους και πολλά άλλα. Η απασχόλησή μου, μάλιστα, σε ιδιωτική κλινική στην Αθήνα και η ενασχόλησή μου με διάφορα κλινικά περιστατικά εκεί με έκανε να αγαπήσω αυτό το κομμάτι της διατροφής ακόμα περισσότερο.

  Πλέον, παρακολουθώ περιστατικά ως ελεύθερη επαγγελματίας. Από το 2013 διατηρώ αυτόνομο διαιτολογικό γραφείο στα Μέγαρα Αττικής και από το 2016 επέκτεινα την επαγγελματική μου δραστηριότητα με δεύτερο διαιτολογικό γραφείο στον Άλιμο (νότια προάστια Αθηνών). Επιπλέον, είμαι υπεύθυνη του Διαιτολογικού τμήματος στο Ιατρείο Μεταβολικών Νοσημάτων του Ταμείου Υγείας των εργαζομένων της Τράπεζας της Ελλάδος στον Χολαργό.

  Πέρα από την Κλινική Διατροφή, ένας άλλος πολύ αγαπημένος κλάδος είναι η Ψυχολογία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια Συμβουλευτικής τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών μου όσο και μετά από αυτές, ώστε να εστιάζω, κατά κύριο λόγο, στη ρύθμιση του σωματικού βάρους των ατόμων, μέσω τεχνικών τροποποίησης συμπεριφοράς. Τον Απρίλιο του 2018 ολοκλήρωσα μία πολύ ενδιαφέρουσα εκπαίδευση στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕ.Ψ.ΕΦ.), η οποία με δίδαξε πολύτιμες δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας.

  Τέλος, μιας και η μαγειρική είναι μία από τις μεγάλες αγάπες μου, έχω δημιουργήσει μία αρκετά μεγάλη βάση συνταγών, τις οποίες χρησιμοποιώ σε όλα, σχεδόν, τα διαιτολόγια που καταρτίζω (ακόμα και σε άτομα με κλινικά θέματα υγείας). Αυτό που πρεσβεύω με μεγάλη σιγουριά είναι, ότι η υγιεινή διατροφή μπορεί να γίνει πολύ νόστιμη κι ενδιαφέρουσα, αρκεί να το θελήσουμε!

  Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.