Φαίνεται ότι η υπηρεσία streaming «Disney Plus», η οποία ανήκει στην εταιρεία «Walt Disney», προσαρμόζεται στην εποχή με νεότερη κίνησή της τον αποκλεισμό της πρόσβασης σε μερικές από τις παλαιότερες ταινίες κινουμένων σχεδίων – προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα από την απλή προσθήκη προειδοποιητικών μηνυμάτων 12 δευτερολέπτων.

Λόγω ρατσιστικών στερεότυπων, κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων, όπως Peter Pan, Aristocats, Lady and the Tramp, Dumbo και The Jungle Book, δεν είναι, πλέον, προσβάσιμες σε παιδικούς λογαριασμούς, και θα απαιτείται έγκριση ενηλίκων για την προβολή τους.

Ακόμα και με λογαριασμό ενηλίκου, στις ταινίες εξακολουθούν να υπάρχουν τα προειδοποιητικά μηνύματα:

«Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρνητικές απεικονίσεις ή / και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε, και είναι λάθος τώρα. Αντί να καταργήσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον επιβλαβή αντίκτυπό του, να μάθουμε από αυτόν και να πυροδοτήσουμε τη συζήτηση για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς μαζί».

«Η ”Disney” έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει ιστορίες με εμπνευσμένα και φιλόδοξα θέματα που αντικατοπτρίζουν την πλούσια πολυμορφία της ανθρώπινης εμπειρίας σε όλον τον κόσμο», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Η ταινία «Peter Pan» θεωρείται ότι περιέχει φυλετικά στερεότυπα που αφορούν στους ιθαγενείς Αμερικανούς, και για αντίστοιχους λόγους στις ταινίες δεν μπορούν, πλέον, να έχουν πρόσβαση παιδιά κάτω των 7 ετών.

«Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά μπορούμε να το αναγνωρίσουμε, να το μάθουμε και να προχωρήσουμε μαζί για να δημιουργήσουμε ένα αύριο, το οποίο σήμερα μπορούμε να ονειρευόμαστε μόνο», αναφέρεται στο site της «Disney».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διάβασε επίσης: Μία συγκινητική ιστορία μιας γιαγιάς και της εγγονής της, από την Disney

 

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.