Τα παιδιά παραμένουν στο σπίτι λόγω των έκτακτων μέτρων της πολιτείας για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορωνοϊού, όμως, πλέον, έχουν τη δυνατότητα να μην αφήσουν τη μελέτη των μαθημάτων τους να αδρανήσει, μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας brainy.gr.

Όπως εξηγεί η κυρία Μαργαρίτα Ρουβά – Αθανασίου, Co – Founder του brainy.gr στο Newsbomb.gr, πρόκειται για μία υπηρεσία που παρέχεται δωρεάν καθ’ όλη την περίοδο ισχύος των έκτακτων μέτρων, προς μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού, αλλά και των τριών τάξεων του Γυμνασίου.

Αυτό που απαιτείται είναι μία απλή διαδικασία εγγραφής από τον γονιό, και, στη συνέχεια, το παιδί έχει στη διάθεσή του όλο το υλικό του brainy.gr που το αφορά ως προς τη σχολική του μελέτη.

Παιδιά στο σπίτι: Καθημερινή μελέτη σαν παιχνίδι από το brainy.gr

Το brainy.gr περιλαμβάνει όλη τη σχολική ύλη των βασικών μαθημάτων των αντίστοιχων τάξεων, σε επίπεδο θεωρίας, ασκήσεων, διαδραστικών test, ενώ παρέχει και καθημερινή υποστήριξη ως προς την επίλυση των αποριών των παιδιών από την εκπαιδευτική ομάδα της πλατφόρμας. Η όλη διαδικασία λειτουργεί μέσω email, ενώ τα μαθήματα αναπτύσσονται όλα σε videos, με γραφική απεικόνιση και αφήγηση.

Ας δούμε τι δήλωσε στο Newsbomb.gr η κυρία Ρουβά – Αθανασίου για το brainy.gr:

Ο κορωνοϊός μας έχει βάλει στην απομόνωση, καθώς οφείλουμε για το κοινό καλό να παραμείνουμε στο σπίτι για ένα διάστημα, αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι εμείς και τα παιδιά μας θα αποκοπούμε από όλες μας τις δραστηριότητες. Υπάρχει η πλατφόρμα brainy.gr, που δίνει στους μαθητές τη δυνατότητα να οργανώσουν και να σχεδιάσουν την καθημερινή τους μελέτη.

Παιδιά στο σπίτι

VIVIENNE SABO
Πώς προέκυψε η ιδέα της δημιουργία της;

Η πλατφόρμα βγήκε στον «αέρα» το Σεπτέμβριο του 2017. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές μου στα οικονομικά και έχοντας ζήσει στις ΗΠΑ και στη Γαλλία, επέλεξα τον τομέα του IT (Information Technology) για το μεταπτυχιακό μου. Με δεδομένο το τεχνολογικό μου υπόβαθρο, η ανάγκη για την εξέλιξη του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουμε σήμερα την εκπαίδευση των παιδιών μας, αναδείχθηκε, παράλληλα, με την πορεία μου ως μαμά.

Με την ενασχόλησή μου με την κόρη μου και το σχολείο της, διαπίστωσα ότι στην Ελλάδα υπάρχει ένα μεγάλο κενό στις σύγχρονες μεθόδους παραστατικής μετάδοσης της γνώσης στα παιδιά. Από εκεί ορμώμενη, δημιουργήθηκε η ιδέα του brainy, το όραμα μίας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου για όλα τα παιδιά στην Ελλάδα, σε όποιο και όσο απομακρυσμένο σημείο της βρίσκονται.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: Νέα καμπάνια του υπ. Υγείας: «Μην γίνεις σαν τον Γιώργο»

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.