Γυναίκα 46 ετών γράφει…

Σιωπή. Μέσα στο σπίτι επικρατεί σιωπή. Είμαι μόνη από το πρωί. Τα παιδιά λείπουν όλη μέρα, λείπεις κι εσύ…Πάλι μου είπες ότι θα αργήσεις να γυρίσεις από τη δουλειά. Κάθε βράδυ αργείς. Είμαι μόνη στο σπίτι. Τα παιδιά μας είναι μεγάλα.

Λίγα χρόνια αφότου γέννησα και τον μικρό μας γιο σού ζήτησα να δουλέψω. Μου είπες ότι τα λουλούδια είναι για να ομορφαίνουν το σπίτι. Μα είμαι μόνη στο σπίτι. Δεν με βλέπει κανείς, δεν με μυρίζει κάνεις.

Τα σαββατοκύριακα σου ζητάω να βγούμε. Κάθε φορά μου λες ότι είσαι κουρασμένος. Ότι δεν σε καταλαβαίνω, γιατί δεν δουλεύω. Μα θέλω να δουλέψω χρόνια τώρα. Όμως, δεν με αφήνεις. «Τώρα πια είσαι μεγάλη», λες. «Ποιος θα σε πάρει στη δουλειά;». Μα έχεις τόσες διασυνδέσεις ̇ γιατί δεν με βοηθάς; Εγώ δεν έχω κανέναν.

Σου ζητάω χρήματα για ψώνια ή για γυμναστήριο. «Δεν έχω», μου λες. Δεν δουλεύω και δεν έχω ιδέα πώς βγαίνουν τα χρήματα. Μα θέλω να δουλέψω…

Κάθε βράδυ είμαι μόνη. Πάντα λείπεις. Το λουλούδι, λοιπόν, μαράθηκε…χρόνια τώρα. Λείπεις, όμως, για να το δεις, και όταν είσαι εδώ, δεν είσαι εδώ.
Μέσα στο σπίτι επικρατεί σιωπή.

Γράμμα αναγνώστριας του Miss or Madam.

Διάβασε επίσης: Είμαι φορέας: Η Β. Κ. εξομολογείται…

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.