Σίγουρα το πρόγραμμα γυμναστικής που θα ακολουθήσει κάποιος, εξαρτάται από το επίπεδο του και τα αποτελέσματα που θέλει. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως οι κυκλικές προπονήσεις με βάρη είναι ότι καλύτερο και αποτελεσματικότερο μπορείτε να κάνετε.

Πολλοί είναι ιδιαίτερα επιφυλαχτικοί, διότι δεν γνωρίζουν τα πολλαπλά οφέλη της κυκλικής-μεταβολικής προπόνησης με βάρη. Φοβούνται ότι ίσως δεν θα είναι το ίδιο αποτελεσματική με τα διάφορα split προγράμματα. Στην κατεύθυνση αυτή, θα αναφέρουμε κάποια από τα σημαντικά οφέλη-πλεονεκτήματα των κυκλικών προπονήσεων.

Πρόγραμμα γυμναστικής – κυκλική προπόνηση: Οφέλη

Η κυκλική προπόνηση στηρίζεται στα μικρά διαλείμματα, μεταξύ των ασκήσεων. Με τον τρόπο αυτό, πετυχαίνετε εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα προπόνησης! Το αερόβιο στοιχείο, είναι ιδιαίτερα έντονο σε όλη τη διάρκεια της προπόνησης. Επίσης, φροντίζοντας την επιλογή κατάλληλων-σύνθετων ασκήσεων, είναι δυνατό να κινητοποιείτε πολλές μυϊκές ομάδες κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με αποτέλεσμα να αυξήσετε το μεταβολισμό σας.

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα αυτού του είδους της προπόνησης είναι, πως δεν χρειάζεται κάποιο γυμναστήριο για να την εκτελέσετε. Με ένα ζευγάρι αλτήρες και επιλογή κατάλληλων ασκήσεων σωματικού βάρους, μπορείτε να έχετε εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πρέπει επίσης να τονίσουμε, ότι λόγω των ελάχιστων διαλειμμάτων ανάμεσα στις ασκήσεις, πετυχαίνεται εξαιρετικά υψηλή πυκνότητα προπόνησης, επομένως η ένταση βρίσκεται και αυτή με τη σειρά της σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Να θυμάστε, το μεγάλο μυστικό των γυμνασμένων και γραμμωμένων κορμιών είναι η ένταση!

Τελειώνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ένα ακόμη τεράστιο πλεονέκτημα της κυκλικής προπόνησης με βάρη, που δεν είναι άλλο από την οικονομία χρόνου. Ειδικά για πολυάσχολους ανθρώπους, που έχουν πολλές υποχρεώσεις μέσα στη μέρα, μια τέτοιου είδους προπόνηση θα τους λύσει τα χέρια, καθώς σε 40-50 λεπτά μπορούν να έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμά τους!

my-Fitness.gr 

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.