Μέντιουμ – χαρτορίχτρες: γιατί οι άνθρωποι καταφεύγουν εκεί
Από την αρχή της ύπαρξής του ο άνθρωπος φαίνεται να αναζητά απάντηση στο βασικό ερώτημα: «Τι κάνω εδώ πέρα και τι πρόκειται να μου συμβεί;».
Η ανάγκη του ανθρώπου να μάθει το μέλλον του από μέντιουμ και χαρτορίχτρες
Με τον καιρό αυξάνεται, όλο και περισσότερο, σε πολλούς ανθρώπους η ανάγκη να μάθουν το μέλλον τους. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι αν επισκεφτουν κάποια «χαρτορίχτρα ή φλιτζανού», θα μάθουν τα εμπόδια που τους επιφυλάσσει το μέλλον, και, με αυτόν τον τρόπο, θα τα αποφύγουν.
Το αποτέλεσμα είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι, στην ανάγκη τους για μία υποτιθέμενη «λύση», να πέφτουν θύματα από «κομπογιαννίτες» μελλοντολόγους και να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά. Άλλοι θέλουν να μάθουν τους εχθρούς τους ή αν μπορούν να εμπιστευτούν κάποιο πρόσωπο που υπάρχει στη ζωή τους.
Οι άνθρωποι που καταφεύγουν σε μέντιουμ εκφράζουν ένα είδος υπαρξιακής αγωνίας.
Αν, από την άλλη, οι επισκέψεις αυτές είναι εξαιρετικά συχνές, οι άνθρωποι ακολουθούν με παθητικό τρόπο τις όποιες «οδηγίες» τούς δίνονται από το μέντιουμ, και επενδύουν χρόνο και χρήματα σε υπερβολικό βαθμό, τότε, πιθανότατα, υπάρχει θέμα.
Παράνοιες, συναισθηματικές διαταραχές, έντονη ανησυχία, αγχώδης διαταραχή κ.ά, μπορεί να είναι μερικά από τα συμπτώματα, όταν κάποιος έχει κάνει την εξερεύνηση του μέλλοντος τρόπο ζωής.
Αποφυγή ανάληψης ευθυνών
Γενικότερα, έχουμε την τάση να αποφεύγουμε τα προβλήματα και να ψάχνουμε λύσεις που φαίνονται μαγικές και ανεξήγητες. Αυτό συμβαίνει συχνά στην προσπάθειά μας να μην αναλάβουμε ευθύνη γι’ αυτά που μας συμβαίνουν στη ζωή, ώστε να μη χρειαστεί να προσπαθήσουμε να βρούμε και τις λύσεις.
Αυτή μας την αδυναμία είναι που εκμεταλλεύονται και τα διάφορα μέντιουμ, προσφέροντας κάποιες, τουλάχιστον, ασυνήθιστες ερμηνείες και λύσεις για τα όποια μας προβλήματα. Εκμεταλλεύονται, δηλαδή, τη δυσκολία που κάποιοι έχουμε στο να πάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
Το ιδανικότερο και ασφαλέστερο για κάποιον που ψάχνει τέτοιου είδους ερωτήματα, είναι να απευθυνθεί σε κάποιον ψυχοθεραπευτή που να εξασκεί και το ανάλογο είδος ψυχοθεραπείας. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική διαδικασία, μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα ευνοϊκό μέλλον, χωρίς να αποφεύγει το παρόν.
Χρύσα Κοκκινοπούλου
Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεία
Crissa.kokkinopoulou@gmail.com
Διάβασε επίσης: Εύθραυστοι άνθρωποι…
Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.