Σε εσάς έχουν έρθει ποτέ τα πάνω κάτω;

Βρίσκεσαι στην καλύτερη φάση τη ζωής σου. Όλα πάνε ιδανικά. Έχεις μία πολύ καλή δουλειά, που απέκτησες μετά από μεγάλο κόπο. Βρήκες έναν σύντροφο που ταιριάζετε απόλυτα. Είναι κούκλος και πολύ καλό παιδί. Κάνεις όνειρα για το μέλλον, και ας είναι πολύ νωρίς. Φυσικά, δε θες να του το δείξεις, για τους προφανείς λόγους! Οι φίλες σου είναι εκεί για ‘σένα, κι όταν βγαίνετε, περνάτε τέλεια.

Όμως…κάτι σου λείπει! Κάτι υπάρχει που σε βασανίζει. Κάτι που, παρόλο που δεν μπορείς να το αναγνωρίσεις, υπάρχει.

Κι έτσι έρχονται τα πάνω κάτω!

Αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή που κάνεις είναι βάσει πεποιθήσεων που έχτισαν άλλοι για ’σένα. Στροβιλίζεσαι σε ένα πλάνο ζωής, καλά οργανωμένο. Από άλλους, όμως, όχι από εσένα! Από τους ανθρώπους που σε μεγάλωσαν με αξίες και όνειρα δικά τους! Με πολλή αγάπη αλλά και με όλες τις ανησυχίες τους. Με όλες τις δικές τους πεποιθήσεις. Μάλλον, με τις πεποιθήσεις των δικών τους γονιών. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι δικές σου!

Θες να ζήσεις τη ζωή σου ή τη ζωή που σου «επέβαλαν» να ζήσεις;

Έτσι κάπως έρχονται τα πάνω κάτω…Όταν αναγνωρίζεις ότι δε θες να μιλήσεις. Όταν η ψυχή σου καταλαβαίνει ότι δεν είναι, πραγματικά, χαρούμενη αλλά κάνει τη ζωή που θα κάνει άλλους χαρούμενους. Δε θέλεις να ζήσεις αυτήν τη ζωή. Θέλεις να ζήσεις τη ζωή που εσύ επέλεξες. Τι είναι, όμως, αυτό που, πραγματικά, σου αρέσει; Τι είναι αυτό που εσύ φοβάσαι, και τι είναι αυτό που σε έβαλαν κάποιοι άλλοι να φοβάσαι;

Ένας σύμβουλος ψυχικής υγείας, σίγουρα, θα σε βοηθήσει να γνωρίσεις καλύτερα τον εαυτό σου, αρκεί να είσαι έτοιμη / έτοιμος γι’ αυτό. Ο δρόμος είναι μακρύς αλλά είναι πολύ όμορφος.
Ένας δρόμος γεμάτος δυσκολίες αλλά και με τεράστιες χαρές. Πραγματικές, ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ, μεγάλες χαρές.

Διάβασε επίσης: Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά…

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.