Είναι γεγονός ότι η οικογένεια είναι η πρώτη κοινωνική ομάδα που εντάσσεται ο άνθρωπος με τη γέννησή του. Έτσι και ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς ανατρέφουν τα παιδιά τους τα επηρεάζουν για όλη τους τη ζωή! Μετά από μελέτες οι επιστήμονες προσδιόρισαν 4 στιλ γονικής μέριμνας.

Τα τέσσερα στυλ γονικής μέριμνας:

  • απολυταρχικοί,
  • επιτρεπτικοί,
  • δημοκρατικοί και
  • αμελείς.

Τα στιλ γονικής μέριμνας κυμαίνονται από ελεγχόμενα έως μη απαιτητικά, και από ψυχρά και αδιάφορα έως αγαπητικά και δεκτικά. Τα τελευταία χρόνια, οι υπερβολικά εμπλεκόμενοι γονείς, που είναι παρόντες σε κάθε πτυχή της ζωής του παιδιού τους, αναφέρονται συχνά ως το πέμπτο στυλ. Είναι επίσης γνωστοί ως «γονείς χιονοστιβάδα» ή «γονείς ελικόπτερο».

Για να καταλάβετε τα στιλ της γονικής μέριμνας και τα χαρακτηριστικά τους δείτε στο βίντεο τη ζωή τεσσάρων παιδιών και την εξέλιξη που έχουν στη ζωή. Ταυτίζεστε με κάποιον γονιό ή με κάποιο παιδί;

*Να σας υπενθυμίσουμε ότι για ελληνικούς υπότιτλους πρέπει να πάτε στις ρυθμίσεις ⚙️ και να πατήσετε Αυτόματη μετάφραση και Ελληνικά.

Διάβασε επίσης: Γονείς «ελέφαντες» ή γονείς «τίγρεις»: ποιος τύπος γονέα είσαι;

Όταν μια μητέρα μετατρέπει τον γιο στον άνδρα που δεν θα την αφήσει ποτέ

Ποια είναι η σχέση μητέρας παιδιού;

Αγαπητοί γονείς, να χαίρεστε για το παιδί που έχετε!

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.