Ιδέες για όμορφα πασχαλινά αυγά

Κάθε χρόνο το βάψιμο των αυγών αποδεικνύεται για πολλούς μεγάλος μπελάς. Πολλά αυγά σπάνε κατά το βράσιμο, ενώ το χρώμα εισχωρεί συχνά μέσα από το τσόφλι.

Τι κάνουμε λάθος λοιπόν; Διαβάστε μερικά βασικά μυστικά για το πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας σωστά, δίχως απώλειες.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε βαφές εμπορίου

Μην βάψετε φρέσκα αυγά! Αγοράστε αυγά 7 – 10 ημερών.
Βγάλτε νωρίτερα τα αυγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Ιδανικά θα προτείναμε να τα βγάλετε από το προηγούμενο βράδυ για να είστε σίγουροι.

Πλύνετε τα προσεκτικά ώστε να τα καθαρίσετε από κάθε ακαθαρσία που τυχόν μπορεί να έχουν και σιγουρευτείτε ότι η επιφάνεια τους θα είναι λεία για την διαδικασία της βαφής.
Τοποθετήστε μια μικρή στρώση στην κατσαρόλα έτσι ώστε να μην είναι στριμωγμένα μεταξύ τους και να αποφευχθεί το σπάσιμο.
Βράστε τα σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά ανάλογα με την ισχύ της κουζίνας σας.

Αν χρησιμοποιήσετε έτοιμη βαφή, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα σε αυτήν.

Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αυγά με ένα μεγάλο κουτάλι αφήνοντας τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα. Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο και προετοιμάστε τις στάμπες σας και αφήστε τα παιδιά σας να μεγαλουργήσουν!

πασχαλινά αυγά, Πάσχα

Πώς να βάψετε τα πασχαλινά αυγά σας φυσικά

Κόκκινα αυγά: Βράστε τα αυγά μαζί με 5-6 ψιλοκομμένα παντζάρια, ξύδι και νερό. Ανάλογα με την ποσότητα των παντζαριών το αποτέλεσμα θα βγει από απαλό ροζ έως βαθύ κόκκινο.

Πορτοκαλί αυγά: Τυλίξτε κάθε αυγό μέσα σε φλούδα κρεμμυδιού και βράστε τα με ξύδι. Για πιο έντονο πορτοκαλί χρώμα προσθέστε πάπρικα κατά το βράσιμο.

Κίτρινα αυγά: Χρησιμοποιήστε κρόκο Κοζάνης. Ένα κουταλάκι του γλυκού είναι αρκετό για να δώσει έντονο κίτρινο χρώμα.

Καφέ – μπεζ αυγά: Καφές στιγμιαίος, ελληνικός ή φίλτρου αν βραστεί μαζί με τα αυγά, θα τους δώσει χρώμα.

Μοβ -μπλε αυγά: Το μοβ χρώμα στα αυγά μπορείτε να το πετύχετε βράζοντας τα με κόκκινο λάχανο και ξύδι.

Πράσινο: Βράστε τα αυγά σας σε ζωμό σπανάκι, τσουκνίδα ή μαϊντανό. Προσοχή όμως, χρειάζεται τουλάχιστον 1 κιλό από τα χορταρικά. Μην ξεχάσετε το ξύδι για να σταθεροποιήσετε το χρώμα.

Για περισσότερες δημιουργικές ιδέες δείτε το βίντεο!

Καλή επιτυχία και Καλό Πάσχα!

Πηγή:talcmag.gr

Διάβασε επίσης: Πώς θα βάψετε τα αυγά σας φυσικά ή με χρώματα

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.