Σε μία υγιή σχέση οφείλεις, τόσο εσύ όσο και ο σύντροφός σου, να κάνετε συνεχείς προσπάθειες για να είστε καλά. Μία χαρούμενη σχέση μπορεί να σε κάνει, πραγματικά, ευτυχισμένη, μπορεί να σε γεμίσει αυτοπεποίηθηση και σιγουριά αλλά και να σου μειώσει το άγχος στη ζωή σου. Παράλληλα, όμως, καλό είναι να είσαι ανεξάρτητη, συναισθηματικά καλλιεργημένη και έτοιμη για οτιδήποτε προκύψει στη ζωή σου με τον σύντροφό σου.

Κάθε σχέση περνάει τις καλές του φάσεις, τις ουδέτερες και τις κακές. Πάντα, όμως, υπάρχει τρόπος να καλυτερέψουν τα πράγματα, αρκεί να θυμάστε τον αρχικό λόγο που είστε μαζί. Εδώ θα βρεις 5 απαραίτητες συνήθειες, για να διατηρήσεις μία όμορφη σχέση με έναν άντρα!

Διάβασε επίσης: 7 στοιχεία μίας υγιούς συντροφικής σχέσης

5 πράγματα που θα βελτιώσουν τη σχέση σου με τον αγαπημένο σου!

1. Φροντίστε να συζητάτε για την πορεία της σχέσης σας!

Είναι σημαντικό να κάνετε πού και πού μία ανασκόπηση της σχέσης σας, μία συζήτηση για το τι έχει πάει στραβά τον τελευταίο καιρό αλλά και σε τι έχετε προοδέψει ως ζευγάρι. Μία ήρεμη ανάλυση της σχέση σας θα σας κάνει να αποκτήσετε αυτογνωσία και θα ξέρετε πού πρέπει να εστιάσετε, για να καλυτερεύσει η σχέση σας.

Ανακαλύπτοντας τις σκέψεις του αγαπημένου σου αλλά και εκείνος τις δικές σου, θα γίνετε πιο δυνατοί και δεμένοι. Διατηρώντας μια τέτοια καλή επικοινωνία, θα νιώθεις και εσύ αλλά και αυτός πιο ασφαλής στη σχέση σας, και θα είστε πιο σίγουροι και αποφασισμένοι για το κοινό σας μέλλον!

2. Εξελιχθείτε ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστά άτομα!

Η εξέλιξη σε μία υγιή σχέση σάς αφορά, τόσο ως ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστά άτομα. Είναι πολύ όμορφο το να μπορείτε να εξελιχθείτε μαζί και να βλέπετε θετικά όσες αλλαγές συμβαίνουν στη σχέση σας. Τι πιο λογικό και υγιές από το να αλλάζετε; Αποδεχτείτε αυτές τις αλλαγές μεγαλώνοντας, αλλά κρατήστε σταθερά κάποια βασικά στοιχεία της σχέσης σας, όπως την αγάπη!

3. Διαχειριστείτε σωστά τους τσακωμούς σας για μία υγιή σχέση!

Το πως διαφωνείτε αλλά και πως διαχειρίζεστε τους τσακωμούς σας ως σχέση είναι άξια προσοχής. Είναι φυσιολογικό να έχετε διαμάχες αλλά το πως αντιδράτε μέσα σε αυτές είναι το σημαντικότερο κομμάτι. Χρήσιμο είναι το να συζητάτε, αφού ξεπεραστεί η μεγάλη ένταση σε έναν τσακωμό. Έτσι δε θα ειπωθούν λόγια που μετά μπορεί να μετανιωθούν, το θέμα θα λυθεί πιο ήρεμα και θα υπερτερεί η λογική στη συζήτηση, έναντι του συναισθήματος.

Βοηθητικό είναι, επίσης, το να θυμάσαι να μη στοχοποιείς τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου αλλά την πράξη που έκανε και σε ενόχλησε. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην πάρει άλλες διαστάσεις η συζήτηση και να καταλήξετε να μαλώνετε για άλλους λόγους. Πρέπει, επίσης, να θυμάσαι ότι οι δυσκολίες μπορεί να χρειαστούν καιρό για να ξεπεραστούν!

Διάβασε επίσης: Το φιλί κάνει καλό στην προσωπική υγεία και στην υγεία μιας σχέσης

4. Μην προσπαθείτε να αλλάξετε ο ένας τον άλλον!

Δε μπορεί να μας αρέσουν τα πάντα σε ένα άτομο, και αυτό είναι εντάξει. Ο κάθε άνθρωπος μπορεί, και πρέπει, να κάνει μερικές μικρές αλλαγές για να μπορεί να συμβιώνει με έναν σύντροφο, όσο αυτές οι αλλαγές δεν είναι κόντρα ρόλος στη προσωπικότητά του. Δε χρειάζεται να πιέζεσαι για να ευχαριστήσεις τον σύντροφο σου ούτε να υποκρίνεσαι ότι είσαι άλλος άνθρωπος. Το ίδιο ισχύει και για τον άντρα που έχεις απέναντί σου!

5. Δώστε σημασία στο να κάνετε πράγματα ξεχωριστά!

Όταν βρίσκεσαι σε μία σοβαρή σχέση, μπορεί να νομίζεις ότι πρέπει να είσαι ένα με τον σύντροφο σου. Αυτό, όμως, δεν ισχύει, μπορεί, μάλιστα, να καταστρέψει τη σχέση σας. Το να είστε πάντα και παντού μαζί ως ζευγάρι μπορεί να καταλήξει πιεστικό και τοξικό για τη σχέση σας. Μπορεί να είστε ζευγάρι ή ακόμα και παντρεμένοι αλλά ο καθένας δικαιούται τον προσωπικό του χρόνο και χώρο. Αυτό, μάλιστα, θα σας αναζωγοωνεί και θα φέρνει παραπάνω ενδιαφέρον στη σχέση σας!

Πηγή: ediva.gr

Διάβασε επίσης: Γάμος και παιδιά: πόσο επηρεάζουν τα παιδιά τη σχέση του ζευγαριού

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.