Οι γυναίκες αγαπούν το δέρμα τους. Πάντα ψάχνουν τρόπους για να το φροντίσουν αποτελεσματικά. Ενώ, όμως, η πλειοψηφία των γυναικών γνωρίζει τη σημασία της ρουτίνας φροντίδας της επιδερμίδας, σίγουρα, δεν κάνει τα πράγματα με τον σωστό τρόπο. Και το ίδιο ισχύει και με την απολέπιση του δέρματος.

Πολλές γυναίκες έχουν μια γενική αντίληψη, ότι η χρήση ενός scrub με μικροσφαιρίδια είναι σημαντική, για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Όμως, έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες που έχουν αποδείξει πως αυτά τα μικροσφαιρίδια είναι εξαιρετικά επιβλαβή για το δέρμα. Σίγουρα, καθαρίζουν το ανώτατο στρώμα του δέρματος αλλά τα εσωτερικά στρώματά του καταστρέφονται μόνιμα, λόγω αυτών των μικροσφαιριδίων.

Yπάρχουν, ωστόσο, μερικοί άλλοι τρόποι απολέπισης του δέρματος, οι οποίοι είναι πολύ καλύτεροι από αυτή τη μέθοδο.

Διάβασε επίσης: Πώς θα έχετε μάτια χωρίς σακούλες!

Γάντια απολέπισης

Τα απολεπιστικά γάντια είναι η ευκολότερη επιλογή απολέπισης του δέρματος, χωρίς να χρησιμοποιείται τρίψιμο. Η βρωμιά που συσσωρεύεται στο δέρμα απομακρύνεται, αποτελεσματικά, χάρη σε αυτά και, επιπλέον, βελτιώνεται και το ξηρό δέρμα.

Ωστόσο, αυτή η μέθοδος μπορεί να μην είναι αποτελεσματική για άτομα με εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα, καθώς θα μπορούσαν να αισθανθούν κνησμό κι ερεθισμό. Έτσι, τα άτομα αυτά θα μπορούσαν να πάνε σε κάποιες άλλες επιλογές.

Peel body

Το peel body είναι πολύ αποτελεσματικό για την αποδέσμευση των πόρων που έχουν φράξει, εξαιτίας της υπερβολικής βρωμιάς και σκόνης.

Περιέχει μεγάλη ποσότητα γλυκολικών οξέων, γαλακτικών οξέων κι ενζύμων φρούτων, τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Πρέπει, όμως, να το επιλέγετε σύμφωνα με τον τύπο του δέρματός σας, και να παρακολουθείτε μήπως έχετε κάποια αρνητική αντίδραση. Θα μπορούσατε, λοιπόν, γι’ αυτήν την επιλογή να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Ξηρό βούρτσισμα

Το dry brushing έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική μέθοδος, για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες προφυλάξεις που πρέπει να ακολουθήσετε σε αυτό.

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να χρησιμοποιείτε, πάντα, στεγνή βούρτσα. Δεύτερον, είναι καίριας σημασίας να ακολουθείτε την ακριβή μέθοδο.

Έτσι, όταν γίνει σωστά, διεγείρεται στο σώμα το σύστημα λεμφικής αποστράγγισης, το οποίο βοηθά στην αποτελεσματική απομάκρυνση των επιβλαβών τοξινών που υπάρχουν στο δέρμα.

Απολεπιστική λοσιόν σώματος

Η απολεπιστική λοσιόν σώματος ήταν, πάντα, μία εξαιρετική επιλογή για τις γυναίκες με ιδιαίτερα ξηρό δέρμα, καθώς, έτσι, μπορούν να αποφεύγουν μεθόδους, όπως το ξηρό βούρτσισμα ή την απολέπιση με γάντια.

Αυτές οι λοσιόν απελευθερώνουν συστατικά που περιποιούνται το δέρμα στο χαμηλότερο επίπεδο. Τα συστατικά στη λοσιόν σώματος, όπως το γαλακτικό οξύ και η ουρία, βοηθούν στην αποτελεσματική και γρήγορη εκκαθάριση του δέρματος.

Rolling exfoliators

Τα απολεπιστικά ρολά είναι ένας πολύ καλός τρόπος απολέπισης του δέρματος, χωρίς να χρειάζεται τρίψιμο. Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος απομακρύνονται γρήγορα μόνο με απαλή τριβή.

Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες που έχουν αποδείξει ότι, εκτός από την αφαίρεση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αυτά τα απολεπιστικά ρολά βοηθούν, επίσης, στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο σώμα.

Έτσι, θα μπορούσε κανείς, σίγουρα, ακολουθώντας αυτές τις μεθόδους, να κάνει απολέπιση στο δέρμα του, χωρίς να χρησιμοποιήσει scrub ή επιβλαβείς χημικές ουσίες.

Διάβασε επίσης: Τι είναι η εναλλακτική αισθητική;

Πηγή: orogolddaymoisturizer

Ακολουθήστε το Miss or Madam στο Facebook και στο Instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.